DUBAI. Robert Lundström var AIK:s kanske hetaste spelare innan olyckan var framme. Korsbandet gick av hemma mot IFK Göteborg. Nio månader senare gör ytterbacken stora framsteg och jobbar hårt i sin rehab. Målet är att vara fit for fight till premiären mot Östersund.
– Ja, det tror jag. Det hoppas jag. Jag har det som ett mål för mig själv, säger han till FotbollDirekt.se.

Wingbacken Robert Lundström, 29, värvades in från norska Vålerengen inför säsongen. Öppningen i AIK kom av att Daniel Sundgren insjuknat och framtiden var oviss.

Och Lundström kunde knappast ha fått en bättre start. Mål i första matchen på Friends arena mot Dalkurd och en frenesi och löpvilja som fansen älskade. Sundsvallsprodukten låg bakom flera mål i de första omgångarna innan oturen var framme.

Hemma mot IFK Göteborg i den femte omgången gick korsbandet av.

Lästips: Långläsning med Robert Lundström om den tuffa tiden och stödet från AIK

Över nio månader senare, på träningslägret i Dubai, ser man att comebacken börjar närma sig. Tillsammans med naprapaten Luis ”Lucho” Oyarzo, fystränaren Johan Svensson och individuelle tränaren Sean O’Shea drillar han hårt på sidan varje träningsdag. Han är även med i allt kollektivt förutom spelövningar.

FD tog ett snack med honom efter måndagens träning. Hur går det med rehaben, när är han tillbaka, hur tänkte han när konkurrenten Daniel Sundgren var på väg bort och vad säger han om lagets chanser i år?