LAGOS. André Calisir är IFK Göteborgs försvarsgeneral som förväntas dra ett ännu större lass i år. Påståendet från FD:s reporter om att Blåvitt längst fram i banan behöver spets utifrån skakar Calisir av sig med sitt sedvanliga skratt.
– Det tycker jag absolut inte, de kommer visa att vi inte behöver det, säger Calisir till FotbollDirekt.se.

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Han är fostrad i Djurgården, men fick sitt stora allsvenska genombrott i Jönköpings Södra. Efter två personligt lyckade år i allsvenskan med J-Södra lämnade André Calisir efter degraderingen 2017 för spel i IFK Göteborg.

Calisir visade sig per omgående bli en viktig spelare i det Blåvitt som satsade nytt och ungt med nya tränaren Poya Asbaghi vid rodret. Calisir var given som den centrale i lagets trebackslinje och då Sebastian Eriksson ännu inte är klar och David Boo Wiklander är borta från klubben läggs ännu större press och ansvar på 28-årige Calisirs axlar.

I en videointervju med FD berättar den mycket sympatiske armeniska landslagsmannen om att Blåvitt ska vända blad efter det tunga fjolåret, att fler spelare behöver ta större plats när namn som Wiklander, Emil Salomonsson och Tobias Hysén lämnat, hur han imponeras av anfallstalangen Benjamin Nygren och att Blåvitt INTE behöver förstärka på anfallspositionen, trots påståendet i intervjun om att en bomber på topp saknas.

– Vi har väldigt bra alternativ på den positionen så absolut inte. De kommer visa att vi inte behöver förstärka.

Jag är fel ute med andra ord?
– Haha ja, absolut, utbrister Calisir och skrattar.