Foto: Bildbyrån

Flera av Malmö FF:s stora namn har haft rubriker kretsandes kring sig större delen av vinter. Marcus Antonsson har inte varit en av dessa men nu händer saker. Flera klubbar uppges visa konkret intresse inför Chelsea-matcherna. MFF:s pris är därefter och, enligt vad FD erfar, satt till omkring 40 000 000.

”Man ska ha klart för sig att det är klart att det finns aktivitet kring ett namn som har gjort vad han och Malmö har gjort men inte en chans att jag kommenterar situationen mer än så”, skriver hans agent Anders Karlsson till FotbollDirekt i ett SMS.

I juni 2016 var Marcus Antonsson under en period ett namn som mer och mer tog plats i allsvenska skytteligan och han gjorde det i Kalmar FF. Det slutade med att smålänningarna så småningom kunde ta hem en 20-miljonersaffär med Leeds.

LÄS: EKWALL PUNKTBEVAKAR MFF – SNART PÅ PLATS I MARBELLA 

I dag kan han värderas till närmast det dubbla.
Med ett kontrakt fram till 2021 så berättar nu flera insatta källor för FotbollDirekt om hur Malmö FF vill göra ännu en affär i 40-miljonersklassen för att släppa det förra Leeds-proffset.
Annars har det ju varit tyst sedan om utländska klubbar sedan Antonsson kom hem från proffslivet. Desto mer har det däremot skrivits om killar som Fouad Bachirou, Franz Brorsson och Carlos Strandberg.

Men nu kan FotbollDirekt alltså berätta om hur ett allt mer konkret intresse börjar snurra kring den förre Leedsanfallaren.
Succén i framförallt Europa League får nu klubbar från så väl Bundesliga, som Schweiz och Turkiet att se honom på plats i båda mötena med Chelsea. I nuläget uppges inte MFF ha fått motta några bud men intresserade klubbar lär, enligt vad FD erfar, ha klart för sig att det handlar om omkring fyra miljoner euro för att kunna ta honom.

Press nu alltså på MFF-stjärnan som kommer gå in med ett extra påslag i kommande stormatcherna mot en av världens största klubbar i första omgången av Europa Leagues slutspel.

Malmö och Antonsson kommer annars närmast från en 0- 2-förlust mot ryska Krasnodar även om man spelade 1-1 i en andra match mot dessa ryssar dygnet senare. Reservbetonat då. Flera skador dock i match 1 där huvudpersonen i den här texten klarade sig.
– Eftersom det kommer matcher som är viktiga för oss så måste vi trappa upp nu, gå in i dueller och se det här som lite mer än en träningsmatch, sade Antonsson i går till Kvällsposten.