Nyheter

Rodic slog till igen – skadorna annars huvudfokus i Bajensegern

BELEK. Hammarby segrade i säsongens tredje match – 1-0 mot österrikiska St Pölten efter mål av Vladimir Rodic, som nu gjort mål i tre raka matcher.

Hammarby mötte i dag österrikiska St Pölten på en gräsmatta som lämnade en del i övrigt att önska, detsamma gällde matchen.

En första halvlek som i mångt och mycket togs över av Gianluca Curcis förmodade skada i baksida lår. Efter en läskig kollision med en St Pölten-spelare tog sig först målvakten upp och såg ut att vara redo för spel igen, men efter ett par minuter stod det klart att ett byte var direkt nödvändigt. Skulle det visa sig att keepern blir borta länge är det ett hårt slag för Bajen som redan har Johan Wiland på skadelistan.

St Pölten drev annars spelet i en första halvlek som innehöll ett par vassa kontringar från österrikarnas sida. Hammarby åt sig dock successivt in i matchen med hjälp av ett bättre passningspel, vilket annars var svårt att få till på en halv guppig gräsplan.

Flyttar vi blickarna till den andra halvlek så fortsatte spelet i samma anda. Bajen hade svårt att få grepp om motståndarlagets kvicka lösningar. När 70 minuter var spelat började Pölten ta över mer och mer och ett mål hänge alltmer i luften. Men fotbollen är sällan logisk och det var den inte nu heller. Vladimir Rodic kunde gör sitt tredje mål på de tre senaste matcherna genom en kylig yttersida på pass från Sander Svendsen som kommit in i matchen.

Österrikarna försökte mobilisera kraft på slutet för en kvittering men Bajen kunde hyfsat lätt reda ut det hela till en seger.

Lagens startelvor:

Gianluca Curci – Simon Sandberg, Kossounou Odilon, Mads Fenger, Mats Solheim – Jeppe Andersen, Tim Söderström – Leo Bengtsson, Muamer Tankovic, Darian Bojanic -Imad Khalili.

Bänken: Davor Blazevic (mv), David Fällman, Marcus Degerlund, Alex Douglas, Dusan Jajic, André Alsanati, Vladimir Rodic, Sander Svendsen.

Slut, 1-0 till Bajen!

1-0 Bajen! Omställning, och fin framspelning av Svendsen till Rodic som blir helt fri och rullar in den.

Khalili nära spelas loss, men domaren blåser för frispark St Pölten. Burop på läktaren. Domaren står på långt avstånd. Ska sägas att han inte ser alltför vältränad ut och hans nivå har varit lite upp och ned i den här matchen.

Hörna Bajen, går mot bortre och Degerlund är helt ren där men han får ingen ordning på nicken.

Matchens bästa målchans – St Pöltenspelare får bollen i Bajenboxen, skottfintar sig inåt och skjuter vid närmsta stolpen, men Blazevic ruggigt snabb ner och lyckas rädda den. Klassräddning.

Inte många farligheter i andra halvlek, det har varit halvfarligt några gånger i djupled för St Pölten men Hammarbyförsvaret har rett ut hittills.

Duell mellan Söderström och en St Pölten-spelare. Gult kort till Söderström, österrikaren gör sig ordentligt illa och tvingas byta.

Kort därefter, dubbelbyte Bajen. Jajic och Svendsen in, Bojanic och Andersen ut. Svendsen in på Bojanics position, kanten alltså för norrmannen.

Byte Bajen, Degerlund in för Fenger…

Bra chans Bajen efter knappa tio minuter av andra halvlek. Bojanic får bollen ute till vänster, viker inåt och skjuter i närmsta gaveln!

Dags för andra halvlek, det var en kort halvtidspaus det där! Vladimir Rodic in för Leo Bengtsson.

Okej första halvlek av Bajen men lever farligt några gånger. Några farliga hemåtpassningar som St Pölten huggit på och österrikarna är vassa i omställningarna. Men bra offensivt spel några gånger. Odilon har varit bra därbak, Leo Bengtsson ser pigg ut framåt. Tråkigt för Bajen med Curcis skada, får se hur allvarligt det är. Återkommer!

Paus, 0-0. Tyvärr lite svajig lina här. Ibland bra, ibland sämre. Ber om ursäkt för detta.

Slutminut av första, bra spel St Pölten, slutar med ett skott som Blazevic får sträcka ut på, riktigt bra räddning.

Frispark Bajen vid krysset av St-Pölten-boxen. Bojanic lyfter in, och målvakten får sträcka ut för att tippa över ribban.

Slutminuter av första halvlek, och Bajens bästa möjlighet – Khalili läser en dålig hemåtpassning och hinner före utrusande målvakt men dålig vinkel och han lyfter den i mitten i hopp om att medspelare ska vara på plats och lägga in i öppet mål. Men ingen medspelare där.

Dryga halvtimmen spelad, Bajen med en bra omställning där Leo Bengtsson är på väg igenom, men stoppas. St Pölten-spelaren ser ut att strunta i bollen och gå in för att stänga Bengtsson vid straffområdesgränsen. Ingen reaktion från domaren.

Curci kan inte fortsätta spela – fick behandling en stund men signalerade för byte och Blazevic in. Kan ha varit en sträckning, går av planen relativt obehindrat.

Nikola Djurdjic glider in på arenan. Djurdjic som varit sjuk och missat inldningen av Hammarbys läger men nu har han anlänt.

Stökig situation – ett friläge där Curci rusar ut och St Pöltenspelaren faller, domaren väljer att fria och vilda protester från österrikarna som vill ha frilägesutvisning på Curci. ”Ingen AIK-domare här” ropas det från läktaren.

Bra frisparksläge Bajen, Bojanic lyfter mot Fenger på bortre, nickas till hörna som nickas bort. Men bra period Hammarby, håller boll på österrikarnas planhalva och bra rörelse, fanns läge att sticka in bollen i boxen några gånger.

Dryga kvarten spelad – ett St Pölten-skott vid boxgränsen som styrs men Curci med ett pantersprång, räddar och håller till Bajenfansens stora glädje. ”Tv-räddning” ropas det från läktaren.

Efter knappt tio minuters spel, matchens första målchans. En hemåtpassning Bojanic som bryts och det blir två mot två-läge St Pölten, kombinerar sig fram till ett friläge, skottet utanför.

St Pölten med några minuters press och flera hörnor, men Bajen reder ut och fin aktion av Odilon vid sista tillfället där han visade prov på snabbhet och lugn och redde ut en svår situation.

1 minut: Odilon med en lite lös hemåtpassning mot Curci och St Pölten-spelare nära att hinna fram, men Curci snabbt ut och rensar till inkast för österrikarna.

Matchen i gång.

Det börjar bli dags nu, lagfoto på gång, den lilla läktaren börjar fyllas och ”Just i dag är jag stark” drar igång (!)

Det börjar bli dags, ett gäng Bajen-fans på plats och backar sitt lag. Vi har även noterat de nya brassarna Jean Carlos de Brito och Ze Vitor på läktaren, bägge i mössor 20 grader plus till trots. Bokat intervju med dem i morgon efter träningen, håll utkik!

Hammarby med ett nykomponerat mittfält, där Darijan Bojanic flyttas upp i en offensiv position.
I mål finns Gianluca Curci som sett bra ut på träningar.
FD:s utsända har sett flera pass med italienaren som uppträder inspirerat. Ser redan ut som en bra deal för Jesper Jansson och scout Mikael Hjelmberg.

Men inte minst så startar alltså en viss 18-åring från Elfenbenskusten som av Hammarby jämförts med till och med Aidoo.