Kalmar FF har en försvarare klar i Henrik Löfkvist, enligt FD:s uppgifter. Nu är också en annan försvarare klar – Fidan Aliti. Landslagsmannen från Kosovo som uppgavs intressant för flera allsvenska klubbar har nu skrivit på för KFF.

Kalmar FF rustar inför 2019-säsongen under Magnus Pehrsson. FD avslöjade tidigare på söndagen att försvararen Henrik Löfkvist från Dalkurd är klar. Nu går Kalmar ut med att man tar in Fidan Aliti, 25-årig försvarare från Skenderbeu i Albanien. Fidan Aliti har två landskamper för Albanien och elva för Kosovo – nu har han skrivit fyraårskontrakt med KFF. Det har funnits uppgifter i albansk media om att klubbar som AIK, Malmö FF och Norrköping visat intresse för spelaren.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Jag är oerhört glad att ha skrivit på kontraktet med Kalmar FF och jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater. Jag vill även rikta ett stort tack till sportchefen och tränaren i Kalmar FF som verkligen visat att de vill satsa på mig, säger Fidan Aliti till KFF:s hemsida.

– Det har varit mycket rykten om flertalet klubbar men jag kände att Kalmar FF presenterade den bästa helheten för mig. Det fanns en tydlighet i hur de vill använda mig som spelare och även gällande vad det finns för strategi framåt för föreningen,