MASPALOMAS/LAGOS. FotbollDirekts utsände Casper Nordqvist har nu lämnat Gran Canaria för Algarvekusten. Nedan summer Nordqvist sina intryck av Djurgårdens läger på Kanarieöarna.

SLUTBLOGG DJURGÅRDEN – MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

Då har man bytt ett 20-gradigt Gran Canaria mot ett betydligt svalare Portugal och dess kust längs ner i södern – sommarfina Algarve. Här ska jag bevaka Blåvitt och IFK Norrköping – men innan det summerar jag här min tid i Maspalomas där jag nitiskt följt Djurgården.

Harmoniska dagar på träningsplanen har det varit. Nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf ser redan ut att ha hittat en bra gruppdynamik och bland annat Erik Johansson som jag samtalat med verkar riktigt optimistisk kring firma Kim och Tolle.

Johansson säger själv att han kommer att spela mittback i år – vilket även de nya tränarna tidigare förklarat. Just lagets mest meriterade namn har inte gjort ett enda träningspass ute på gräsplanen på grund av skada och under vår långa intervju (som kommer att publiceras på sajten så småningom) konstaterade Johansson att det inte är spik att han kommer hinna vara fit fot fight till Svenska cupen. Knäet fortsätter att spöka…

Inte heller Jonathan Augustinsson eller Fredrik Ulvestad har kunnat visa upp sig och i stället hängt i gymmet ihop med nyss nämnde Johansson.

LÄS: DJURGÅRDENS EGNA ALISSON – ”JAG ÄR LITE OVANLIG”

Ulvestads landsman Aslak Fonn Witry däremot… WOW! Här har sportchef Bosse Andersson verkligen hittat rätt. Felix Beijmos värdiga ersättare på högerbacksplatsen är till sist här, det lovar jag säga. Norrmannen imponerade stort under första halvlek mot Kristiansund i torsdags och dagen därpå på träningen var det just 22-åringen som överglänste de andra. Vilken speed, vilken kämparglöd, vilken power!

Förutom Witry är det en annan spelare som stuckit ut mest och som ser superspännande ut: Edward Chilufya! Kvicksilvret från Zambia gav inte mycket väsen av sig i fjol. Åtta tama inhopp, inget mer och inte hade jag räknat med att han i år skulle vara en man för startelvan – men jag har tänkt om!

Fortsätter ”Chili” så här ska han ha en plats till vänster eller höger i tremannaanfallet. Erik Johansson och Marcus Danielson exalterade över Chilufya när jag surrade med mittbacksduon om afrikanen som på sikt säkerligen kan bli en ny pangaffär av Bosse Andersson!

Jag har i tidigare blogginlägg varit inne på att Djurgården ser ut att vara på uppgång och att de vid värvningar av Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson har en ruggigt vass startelva. Hur långt detta i så fall skulle kunna barka? SM-guld? Nja, pokalen kommer stå mellan Malmö, AIK och Norrköping – men slaget om Europa kan Blåränderna säkerligen vara med och delta i. Upp till Bosse att lösa Astrit och Mange nu!