Efter 185 matcher för Sirius valde lagkaptenen Moses Ogbu att tacka nej till en förlängning. Sedan säsongsslutet har han letat en klubb i utlandet. Nu kan FD avslöja att han hittat den – i Saudiarabien och klubben Al-Ain.
– Prinsen som äger klubben satsar mycket för att klubben ska uppåt, säger han till FotbollDirekt.se direkt från Gulfen.

Moses Ogbu kom till Sverige från Nigeria 2009 och hamnade efter några vändor i Djurgården och Gimo i den dåvarande division 1-klubben Sirius.

Där blev han – förutom en säsong i Jönköpings Södra – klubben trogen i nio säsonger. Sista tiden fick han bära lagkaptensbindeln och Ogbus sista säsong i Sirius innehöll bland annat sju mål och fyra assist.

Efter säsongen valde han att inte förlänga med klubben i hopp om att testa lyckan utomlands.
– Jag är 27 år gammal och jag tror att det är rätt läge att ta nästa steg i min karriär, för mig och min familj. Det var ett svårt beslut att ta, men ibland kommer du till ett skede i livet där du måste ta ett beslut, sa han i samband med avskedet.

Sedan dess har Ogbu tränat på egen hand i jakt på ett kontrakt. Nu kan FD avslöja att nigerianen gör som Kennedy Igboananike och Nahir Besara och flyttar till Saudiarabien. Ett kontrakt med klubben Al-Ain är påskrivet och nyheten blir snart officiell.

FD fick tag på Ogbu på plats nere i Saudiarabien där bläcket knappt hunnit torka på hans nya kontrakt. .

Vad vet du om klubben du går till och staden du flyttar till?
– Jag googlade och sökte så mycket information jag kunde innan vi åkte ner och jag pratade även mycket med Kennedy (Igboananike, spelare i Al-Hazm) om hur det är att vara fotbollsspelare i landet. Staden är ganska liten, cirka 20 000 invånare, och prinsen som äger klubben satsar mycket för att klubben ska uppåt.

Berätta om tankarna bakom klubbvalet. Handlar det främst om att trygga ekonomin?
– Allt spelar in i en sån här flytt. Det ekonomiska, sociala och det fotbollsmässiga. Jag har fortfarande fram till sommaren på mig att se hur allt blev. Även om nivån säkert är sämre än där jag kom ifrån vet jag att det finns väldigt bra lag och hög nivå i regionen. Se bara på Marcus Berg som behållit sin landslagsplats trots att han flyttat ner hit. Så gör jag det riktigt bra kommer jag hamna på en hög nivå om det så är här nere i Gulfen.

Vad fanns det för andra alternativ och fanns det intresse från allsvenskan?
– Det fanns intresse från alla möjliga länder och sen hur seriöst det var vet min agent bättre. Han höll mig uppdaterad men vi pratade bara ordentligt om de saker som jag var tvungen att ta beslut om. Allsvenskan fördjupade vi oss inte i då vi tidigt märkte att det skulle bli en möjlighet till ett utlandsäventyr.

Siktar du på att komma tillbaka till allsvenskan och spela?
– Jag har bott i Sverige i över tio år och känner otroligt starkt för Sverige. Man vet inte vad framtiden ger men jag skulle aldrig vilja stänga några dörrar för att komma tillbaka.