• Publicerat 2 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

MASPALOMAS. När Mohamed Buya Turay såldes från Dalkurd till den belgiska ligan i somras för stora pengar cashade anfallarens tidigare lag AFC Eskilstuna in på affären. Det som inte kommit fram är dock hur AFC är skyldiga Dif-stjärnans moderklubb FC Mattia drygt två miljoner svenska kronor, något den allsvenska nykomlingen inte betalat.
– Det är kriminellt av AFC. Jag kommer ta det här till domstol, säger en upprörd Buya Turay till FotbollDirekt.se.

Han är Djurgårdens största nyförvärv inför den här säsongen och förväntas slåss om skytteligasegern, men brottas samtidigt med en personlig kamp på annat håll.

När Mohamed Buya Turay i somras såldes för stora pengar till belgiska St. Truiden från Dalkurd cashade hans tidigare klubb AFC Eskilstuna in tack vare sin vidareförsäljningsklausul. Vad som inte kommit fram är dock att AFC i sin tur är skyldiga Buya Turays moderklubb FC Mattia 200 000 euro, det vill säga drygt två miljoner svenska kronor – pengar laget i Sierra Leone ännu inte sett röken av. 24-åringen är rosenrasande på den allsvenska nykomlingen.

– AFC har inte gett ett öre till min klubb hemma i Sierra Leone, men de måste göra det! Mattia och AFC hade ett avtal, men när jag såldes i somras ville AFC inte betala pengarna. Det här är så dåligt, det är kriminellt du vet… Det är kriminellt av AFC, de kan inte göra så här! När jag var i AFC gjorde jag mitt bästa och jag betalade tillbaka, så varför vill de nu inte ge lite pengar till klubben som fostrat mig? Vad är det för typ av kriminalitet? För ja, det här är en typ av kriminalitet, utbrister en klart förbannad Buya Turay för FotbollDirekt.se.

Vad händer nu?
– Om de inte betalar kommer jag stämma dem. Jag kommer ta det här till domstol och betala advokater. Om det så är sista pengarna som jag har kommer jag betala advokater för att vinna det här i domstol!

Djurgårdsstjärnan gjorde tre säsonger i AFC mellan 2015 och 2017 där det blev 19 mål på 55 matcher. 2018 köptes han av Dalkurd – för att halvåret senare lämna för Belgien. Väl i den belgiska ligan hade 24-åringen det jobbigt och är nu på lån i Djurgården över 2019 års säsong. Två gånger kommer han därför att drabbas samman mot AFC i årets allsvenska och för FD medger den snabbe anfallaren att han inte hyser några starka känslor för Eskilstunaklubben.

– Jag tycker ingenting om AFC, jag tycker ingenting. De har inte varit lojala mot mig, de har inte varit snälla mot mig. Det är så jag ser på det. Jag gjorde mitt bästa under min tid där och visade min respekt – och jag förväntade mig samma sak tillbaka. Jag bryr mig inte om AFC.

Casper Nordqvist – Anton Zetterman