Jack Lahne har lämnat Brommapojkarna. Och han blir dyr. Det är en 17-åring som nu kan bli värd en bit över 30 000 000 för BP.  FotbollDirekt kan i dag avslöja siffrorna i BP:s affär när talangen går till Amiens.
– Jag kan inte kommentera några summor men det är så klart vår största försäljning någonsin. Oerhört kul för vår verksamhet och för Jack, kommenterar klubbdirektör Henrik Nilsson för FotbollDirekt.se.

Supertalangen är klar för franska Amiens.

Sport-Expressen gick tidigt under fredagen med att han nu lånas ut till klubben i den franska högstaligan, var på Brommapojkarna själv senare under kvällen gick med bekräftelse. Nu lämnar han med en möjlighet till en köpoption när han nu hamnar i samma verklighet som Saman Ghoddos och Emil Krafth.

Och det är bra ekonomiska villkor för Brommapojkarna.
Lånet ska enligt flera olika källor till FotbollDirekt vara värt 500 000 euro bara så – medan köpoptionen om den blir utlöst – väntas generera ytterligare 1,5 miljoner euro. Med det kan Lahne alltså komma att inbringa cirka 20 000 000 för stockholmarna.
– Jag kan inte kommentera någonting sådant men det är ett lån till att börja med och sedan får vi se, säger Brommapojkarnas Henrik Nilsson till FD.
– Det är oerhört kul. För honom att ta nästa steg. Det betyder mycket för både oss och vår verksamhet och för honom. Att vi fortsätter att utbilda spelare som utvecklas till internationella spelare.

Men inte nog med det.
Uppgifterna till FotbollDirekt gör även gällande att det finns en vidareförsäljningsprocent på den 17-årige anfallaren som ska vara satt till 15 procent.

Med det kan BP i ett vidareperspektiv – om nu bara Lahne orkar med att leva upp till den hajp som är på gång – komma att göra en av de största affärerna någonsin i svensk fotboll.

FotbollDirekt kan även avslöja att allsvenska klubbar som hört sig för om den unge talangen har fått till svar från BP-håll att det handlat om 18 000 000 för att lösa ett namn nu alltså franska Amiens uppges ha lyckats med.
– Det stämmer i alla fall att vi har den strategin att inte sälja till allsvenska konkurrenter, avslutar BP:s klubbdirektör.