MASPALOMAS. Djurgården genomförde under fredagen ett långt träningspass på Gran Canaria. FD:s reporter Casper Nordqvist fanns på plats och imponerades stort av Aslak Fonn Witry.
– Ser ut som ett superförvärv av Djurgården. Vilken maskin han är, konstaterar Nordqvist. 

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Vädret? Först molnigt och då lite kyligt i den 20-gradiga luften, men när solen tittade fram en halvtimme in i passet blev det riktigt varmt. Starkt av Djurgården att då träna på i två timmar – även om sista 45 minuterna var lite av en lekstuga i solgasset…

Medial uppmärksamhet? Som vanligt bara FD och Fotboll Sthlm på plats. I morgon reser jag vidare till Portugal där Blåvitt och IFK Norrköping landar under morgondagen – och då Djurgården är lediga i morgon och Fotboll Sthlms utsände reser hem på söndag kommer Dif fram till hemresan på tisdag träna på utan mediebevakning.

Vilka tränade inte? Fredrik Ulvestad och Jonathan Augustinsson deltog i lekövningarna mot slutet, men där krävdes knappast någon fysisk ansträngning. Erik Johansson visade upp sig visuellt mot slutet efter att ha hängt i gymmet ihop med just Ulvestad och ”Jonis”. Hampus Finndell dock tillbaka i träning efter att ha varit skadad.

Vad tränade man på? Tja, så här dagen efter match tog de som startade i går och som även lirade i andra halvlek det VÄLDIGT lugnt. Lite lättsamma fysiska aktiviteter och därefter kollade de på när de andra spelarna lirade smålagsspel. Som jag nämnde tidigare var det mycket lek där Matteo Catenacci vann den klassiska Mästarnas mästare-grenen där man ska orka hänga i ribban så länge som möjligt. ”Enkel seger, de andra är så svaga”, konstaterade ytterbacken för mig. Ska dock sägas att han bara tävlade mot Nicklas Bärkroth, Adam Bergmark Wiberg, Mohamed Buya Turay och Jonathan Augustinsson – de andra tittade på!

Stack någon ut? Onekligen en spelare, Aslak Fonn Witry! Då norrmannen bara spelade första halvlek i går fick han vara med på smålagsspelet – där han visade sig vara rena maskinen. Oj vad högerbacken tog för sig. Han kämpade och slet, drog iväg själv på offensiva soloräder, sköt från alla möjliga håll… Ja, en j-ävla buffel som ser ut att vara ett superförvärv av Djurgården. Felix Beijmos efterlängtade arvtagare är på plats nu, så här dryga halvåret efter 30-miljonersförsäljningen till Werder Bremen!

Citatet? ”Nikos är ingen lekledare, han har bättre saker för sig”, en skrattandes Kim Bergstrand när han såg målvaktstränaren Nikos Gkoulios sitta på en bänk och samtala med en kvinna i stället för att delta i lekarna ute på gräsmattan.

LÄS: ”JAG ÄR INTE SOM JONAS OLSSON”