• Publicerat 1 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Häcken har i dag gjort klart med en ny anfallare. Klubben plockar in ghananen Kwame Kizito.
– Av det vi har sett, så är han en stor men ändå smidig spelare med kraft i sina löpningar och han har en relativt bra teknik, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida. 

FotbollDirekt avslöjade tidigare på fredagen att 22-åriga anfallaren Kwame Kizito skrivit på ett treårskontrakt med BK Häcken.

Senare på eftermiddagen meddelade Häcken på sin officiella hemsida att den Kizito är klar för klubben.

Tidigare i januari berättade Häckens sportchef Sonny Karlsson att klubben gjort klart med en anfallare från ett afrikanskt land. Det var bara ett visum som saknades för spelaren. Nu är alltså det löst och Kizito presenterad.

– Det är kallt här, men jag är väldigt lycklig över att äntligen vara på plats. Jag har tittat en del på Youtube, och jag kommer till ett lag som spelar en fin fotboll. Jag har även haft kontakt med Nasiru Mohammed, som bara pratat gott om klubben, säger anfallaren i ett pressmeddelande.

– Jag har kommit hit för att stärka laget och vill såklart ha så mycket speltid som möjligt, jag vill hjälpa laget att vinna många matcher, till en bra placering i tabellen och vinna titlar forsätter han.

Sonny Karlsson om nyförvärvet:

– Av det vi har sett, så är han en stor men ändå smidig spelare med kraft i sina löpningar och han har en relativt bra teknik. I Kizito får vi in en kraftfull spelare och en bra konkurrent till Jeremejeff där framme.