DUBAI. Alexander Milosevic lämnar AIK. I går kunde FD avslöja att endast läkarundersökningen återstår innan han presenteras av Nottingham Forest. För lagkamraterna Panos Dimitriadis och lagkaptenen Henok Goitom kommer beskedet inte som en chock. Samtidigt som duon gärna hade haft kvar Milosevic. Nu är det upp till andra att steppa upp och fylla ut hans skor.
– Jag är riktigt glad för Alex. Det skulle inte förvåna mig om han slutar som lagkapten om fem, sex år, säger Goitom till FotbollDirekt.se.

Samtidigt som AIK-spelarna förberedde sig för torsdagens andra träningspass gick nyheten ut om att kontraktslöse Alexander Milosevic väljer England.

Av allt att döma kommer han att skriva på för Nottingham Forest. Endast den obligatoriska läkarundersökningen återstår.

Med tanke på hur stor del Milosevic hade i SM-guldet i fjol, både på och utanför planen, medger såväl Panos Dimitriadis som lagkaptenen Henok Goitom att Milosevic egenskaper inte blir enkla att ersätta.

Den 26-årige mittbacken var inte bara en viktig kugge med sitt aggressiva försvarsspel och sin pondus. Milosevic var även en viktig i omklädningsrummet.
– Klart att det kul för honom. Sen är det tråkigt för oss. Vi mister en spelare som både är bra, rutinerad och bidrar mycket på och utanför planen. Han kommer att bli saknad. Samtidigt tror jag att det är ett bra steg i hans karriär. Gör han det bra där så kan det gå snabbt, säger Dimitriadis till FotbollDirekt.se.

– Om det var väntat? Alltså, han har ju hållit igång med oss ett tag. Så förhoppningen fanns så klart att få behålla honom. Men ur Alex perspektiv så var det nog förväntat att flytta.

Min bild är att han snackade och styrde sina medspelare väldigt mycket. Måste någon annan axla den rollen i försvaret nu?
– Jo, absolut. Det är jätteviktigt. Han är en sån typ som syns och hörs hela tiden. Och han var väl medveten om att han ibland inte behövde få ut något speciellt utan bara visa upp sin aggressivitet för att väcka folk i laget. En mardrömsspelare för motståndarna men en sån du älskar att ha i ditt eget lag.

– Den aggressiviteten och attityden har varit avgörande i många matcher. Det ökar trycket på andra spelare att fylla ut den typen av karaktär. Det är upp till oss att fylla tomrummet, och jag tror vi klarar det. Vi har många som varit med länge.

Panos Dimitriadis efter torsdagens andra träningspass i Dubai.

Lagkaptenen Henok Goitom har spelat med Alexander Milosevic i många år. Han resonerar på ett liknande sätt.

– Man hade på känn att något skulle komma. Klart man hoppades in i det sista att han skulle bli kvar, samtidigt vill man inte heller göra det för mycket eftersom det känns lite fel mot Alex som jag vet vill ta det här steget. Innerst inne förstod man att han kunde försvinna med tanke på vilken säsong han gjorde och att han nu inte är med oss här på lägret, säger Goitom till FotbollDirekt.se.

Om allt nu blir klart, hur ser du på hans klubbval?
– Han är tuff i sin spelstil och Championship är en tuff liga. Där får han verkligen hamna i en högre nivå än allsvenskan när det kommer till tempo. Vinterfönstret är knepigt för allsvenska spelare. Är det sommar så börjar en ny säsong och många klubbar jagar förstärkningar. På vintern är det inte alls lika lätt att hitta något. Men det viktigaste var att han fick en klubb han är nöjd med. Jag vet inte om det är sex månader eller längre? Men det gäller att visa fram till sommaren att han är där för att stanna.

– Har man koll på Championship ser man inte lätt på den flytten. Det är tufft. Jag har sett en del matcher där Leeds bara springer igenom allihopa och får själva problem. Den är tuff, nu kommer han till ett lag som slåss om playoff. Säg att de vinner playoff och helt plötsligt är Alex i Premier League. Klarar han av Championship så klarar han Premier League.

Vad kommer du sakna mest med att ha Milosevic i laget?
– Först och främst är det en ledare på sitt sätt, en bra fotbollsspelare som ställde höga krav på alla runt omkring sig. Som person hade han en stor del i att vår grupp hölls intakt. Han bidrar med energi och han bidrar med skämt. Sådant ska inte underskattas i en grupp. Det är inte bara en stor spelare på planen utan även en spelare som kommer fattas utanför.

Är du glad för hans skull?
– Ja, det är klart. Jag har känt honom jättelänge och när man spelar med spelare med 20-25 år, då kämpar alla för att ta nästa steg och komma utomlands. Jag har själv gjort den resan och vet hur det är. Det är en dröm som man haft sen var man liten. Oavsett hur mycket man själv vill ha honom kvar i AIK så vet man också det är en dröm för alla att dra utomlands och göra sig ett namn. Jag är riktigt glad för Alex skull, säger Goitom som inte tror att det är det sista AIK-fansen fått se av Milosevic i den svartgula tröjan.

– På något sätt känns det som att han tillbaka till AIK och det skulle inte förvåna mig om han slutar som lagkapten om fem eller sex år, säger Goitom till FotbollDirekt.se.