• Publicerat 1 februari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Jack Lahne lämnar Brommapojkarna, det bekräftar klubben ikväll. Anfallaren är klar för franska Amiens på lån med köpoption.
– Jack lånas ut fram till sommaren och Amiens har en köpoption. Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna, säger BP:s manager Roberth Björknesjö till klubbens hemsida.

Tidigare i dag gick Expressen ut med att Ligue 1-klubben Amiens lånar Jack Lahne från BP fram till sommaren med en köpoption. Nu är de uppgifterna bekräftade.

– Jag är glad över att lyckas nå en dröm i livet, att få spela i en stor europeisk liga. Jag har BP att tacka för allt, min resa i föreningen har varit fantastisk, och jag känner bara kärlek för BP, säger anfallaren till hemsidan och fortsätter:

– Det var viktigt för mig att BP får betalt och när det väl blev dags känner jag mig redo. Jag är laddad och sugen på att testa mig själv på nästa nivå. Amiens känns som en bra förening för mig att fortsätta utvecklas i.

Amiens lånar Lahne fram till sommaren. Därefter har fransmännen en köpoption.

– Jag är oerhört glad för Jacks skull, det är en dröm för alla akademispelare att få den här chansen, och Jack är redo att ta nästa steg. Jack har imponerat stort sedan vi skrev seniorkontrakt med honom för snart två år sedan, och är ytterligare en talang som BPs akademi har fostrat. Det han visade under hösten var självklart en upplevelse för oss alla, säger BP:s manager Roberth Björknesjö.

– Jack lånas ut fram till sommaren och Amiens har en köpoption. Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna. Lånet i sig är en av BPs bästa affärer. Om köpoptionen inte utnyttjas, har Jack dessutom förlängt sitt avtal med oss över säsongen 2021, fortsätter han.