MASPALOMAS. Per Kristian Bråtveit är värvad som Andreas Isakssons kronprins i Djurgården, men hela 16 centimeter kortare än stjärnkeepern enligt Wikipedia. Det stämmer dock inte, hävdar norrmannen.
– Nej, jag är inte så kort som internet säger. Det stämmer inte. Jag är inte 184 centimeter utan 186 eller 187, konstaterar ”PK” för FotbollDirekt.se.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Större handskar i allsvenskan går knappast att fylla. Med Andreas Isaksson, enligt många Sveriges bästa målvakt genom tiderna, nu pensionerad är det Per Kristian Bråtveit som ska vakta Djurgårdens mål i årets allsvenska.

Den 22-åriga norrmannen med meriter från U21-landslaget är enligt Wikipedia hela 16 centimeter kortare än den två meter långe Isaksson, men för FotbollDirekt vill ”PK” klargöra att så inte riktigt är fallet.

– Nej, jag är inte så kort som internet säger. Jag inte 184 centimeter utan 186 eller 187. Jag vet att Isaksson var stor och i de flesta ligorna är målvakterna stora, men jag är en lite ovanlig keeper som gillar att använda fötterna mycket.

Du är en modern målvakt med andra ord?

– Ja, typ som Alisson och Ederson, säger norrmannen belåtet efter jämförelsen med de två brassarna i Liverpool respektive Manchester City.

I videointervjun med FD berättar Bråtveit även om sina fina intryck av Djurgården som klubb och hur mycket han ser fram emot att spela Stockholmsderbyn. Se samtalet i spelaren ovan!