Foto: Sef

Allsvenskan och Superettan får ny visuell identitet – Sef har nu presenterat nya ligaloggor.
– Genom processen har vi inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Mats Enquist i ett pressmeddelande. 

Allsvenskan och Superettan har fått nya ligaloggor – i dag presenterades det nya utseendet:

– Vi fick i uppdrag av klubbarna att titta på en lösning som skulle vara attraktiv för alla parter och vi har ägnat en stor del av året att komma fram till den här lösningen. Genom processen har vi inspirerats av både klubbar och andra ligor i framkant, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist i ett pressmeddelande.

– Den nya lösningen ska andas fotboll, vara enkel och stilren men samtidigt ge en skön premiumkänsla säger Sef:s varumärkeschef Carl-Henric Stjerna i samma pressmeddelande.

– Vi letade bland annat efter formen på vår ligasköld hos ligor och lag över hela världen, men hittade den slutligen på vår egen matchboll. Formen på skölden och hela vårt identitetsarbete är ett sätt för oss att hylla och manifestera närheten och kärleken till fotbollen.

FotbollDirekt skrev i förra veckan om att de nya loggorna kommer kunna laganpassas där de egna klubbfärgerna kommer fram och synas. Ett grepp där man hämtat inspiration från MLS. Så här ser det ut: