Foto: Bildbyrån

De flesta utländska transferfönster stängde i natt. Här nedan alla spelare som lämnat Allsvenskan för utlandet under vinterfönstret – totalt 20-talet spelare ut varav tio försäljningar.  

En del utländska transferfönster fortsätter hålla öppet ett tag till såsom, Kina, Turkiet och Portugal. Men de flesta fönster i de stora ligorna ute i Europa stängde i natt. Totalt har 22 spelare gått till nya klubbar utomlands (så här långt) i vinterfönstret. Alexander Milosevic är enligt våra uppgifter klar för Nottingham Forest vilket skulle göra det till 23 spelare.

I sammanställningen finns dels rena försäljningar men också utlåningar och de som hittat ny klubb efter att kontraktet med allsvenska klubben gått ut efter 2018-säsongen. Däremot finns inte spelare som varit på lån från utländsk klubb till allsvensk klubb och nu återvänt med. Det finns utöver spelare nedan också övergångar med ungdomsspelare, men i genomgången här är det fokus på allsvenska seniorspelare.

Av de 22 spelare som lämnat har tio varit försäljningar. Utöver de här så har några övergångar skett med spelare från klubbar som var i Allsvenskan i fjol.

Ludvig Öhman lämnade Brommapojkarna för Grimsby i engelska fjärdedivisionen och Erik Figueroa lämnade samma klubb som bosman för att skriva på för chilenska Union La Calera. BP uppges också ha klart med en utlåning av Jack Lahne till franska Amiens, men det är ännu inte officiellt. I Dalkurd lämnade Eero Markkanen som Bosman för att skriva på för en indonesisk klubb. Lasse Nielsen har lämnat Trelleborg för Lyngby i hemlandet Danmark.

Här nedan har vi inte tagit med övergångssummor då det inte finns officiellt ännu utan handlar om medieuppgifter.
Men utifrån uppgifterna så kan man sluta sig till att det (hittills) i vinter bara gjorts tre större försäljningar: Kristoffer Olsson från AIK till Krasnodar (uppgifter om 50 miljoner), Neto Borges från Hammarby till Genk (20 miljoner) och David Moberg Karlsson från IFK Norrköping till Sparta Prag (15 miljoner).

Alla som lämnat Allsvenskan för utlandet i vinter:

AFC Eskilstuna: Alexander Michel (Al Khor i Qatar, försäljning)

AIK: Kristoffer Olsson (Krasnodar i Ryssland, försäljning) Nicolas Stefanelli (Anorthosis Famagusta på Cypern, lån), Haukur Hauksson (KA Akureyri på Island, bosman).

* Alexander Milosevic (Nottingham Forest i England, bosman, ännu inte presenterad)

Djurgården: Kerim Mrabti (bosman).

Elfsborg: Ibrahim Dresevic (Heerenveen i Holland, försäljning), Daniel Gustavsson (Lilleström i Norge, försäljning).

Falkenberg: Chisom Egbuchulam (Suwon FC i Sydkorea, bosman).

Gif Sundsvall: Juho Pirttijoki (KuPS i Finland, försäljning).

Hammarby: Neto Borges (Genk i Belgien, försäljning), Björn Paulsen (Ingolstadt i Tyskland, försäljning), Jiloan Hamad (Incheon United i Sydkorea, bosman).

Helsingborg: –

Häcken: Kevin Ackermann (Fiorentina, försäljning).

IFK Göteborg: Vajebah Sakor (OFI Kreta i Grekland, försäljning), Emil Salomonsson (Sanfrecce Hiroshima i Japan, bosman).

IFK Norrköping: David Moberg Karlsson (Sparta Prag i Tjeckien, försäljning), Daniel Sjölund (IFK Mariehamn i Finland, bosman).

Kalmar: Mikael Dyrestam (Xanthi i Grekland, bosman).

Malmö FF: Anton Kralj (Sandefjord i Norge, bosman)

Sirius: –

Örebro: Nahir Besara (Al Feiha i Saudiarabien, bosman), Kennedy Igboananike (Al Hazm i Saudiarabien, bosman), Sebastian Ring (Grimsby i England, bosman)

Östersund: –

Har vi missat något namn? Hojta på Twitter, Facebook eller maila oss: redaktionen@fotbolldirekt.se.