• Publicerat 31 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Norrköping mötte i dag Elfsborg i en träningsmatch på Östgötaporten. De båda nyförvärven Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic presenterade sig direkt, med varsin balja i Pekings 3-1-seger.

Norrköping är kanske de lag som ser mest spännande ut så här på förhand – Malmö och AIK har inte riktigt presenterat de där superförvärven än.

I dag gjorde laget sin första match för säsongen mot Elfsborg. Det slutade med en klar seger till Peking.

Nyförvärvet Sead Haksabanovic slog till direkt, efter att han lyckats peta in bollen efter passning från Jordan Larsson. 2-0 kom också det innan paus – denna gången var det Larsson själv som med hjälp av pannan kunde nicka in bollen.

Men festen var inte klar där för ett Peking som såg vasst ut. Hemvändaren Christoffer Nyman kunde distinkt avsluta i det bortre hörnet fram till 3-0.

På slutet kunde Jon Jönsson reducera för Elfsborg fram till slutresultatet 3-1.

– Bra genomförd match tycker jag. Lite sämre första halvlek men vi skapar ändå många lägen och förvaltar dem och sedan spelar vi mycket bättre i andra halvlek tycker jag, säger Jordan Larsson till Cmore efter matchen.

– Alla vet att förra året var frustrerande för mig och det var extra skönt att börja året så här. Kanske skulle jag gjort någon balja till men det är bara andra matchen. Det finns massor med tid att komma i form ännu mer, fortsätter han

Startelvor:

IFK Norrköping: Pettersson, Castegren, Krogh Gerson, Larsen, Fransson, Vall, Skrabb, Larsson, Smith, Jakobsen, Haksabanovic.

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard, Holst, Nilsson, Henriksson, Kaib, Ishizaki, Olsson, Lundevall, Hümmet, Cibicki, Frick.