Foto: Bildbyrån

MASPALOMAS. Jacob Une Larsson är en av de spelare som varit längst i Djurgårdens befintliga trupp. Det har ryktats om utlandet, men mittbacken själv har inte bråttom iväg.
– Jag skulle vara överlycklig om jag spelade hela karriären i Djurgården, säger han till FotbollDirekt.se.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

I eftermiddag drabbar Djurgården samman med norska ligafemman Kristiansund i Maspalomas där bägge lagen laddar upp inför årets säsong.

Det här blir Djurgårdens första match 2019 och Jacob Une Larsson ser fram emot att drillas mot norrmännen.

– Det kommer verkligen bli intressant. Vi är som ett nytt lag med nya tränare och man är lite spänd på vad vi kommer bjuda på och hur långt vi har kommit, säger 24-åringen till FotbollDirekt.se.

Det är ett nytt Djurgården som vi kommer få se mot Kristiansund?

– Ja men det tror jag, framförallt ett annorlunda Djurgården. Vi har många nya spelare med individuella kvaliteter som inte fanns hos oss i fjol.

Une Larsson fick förra säsongen vikariera en del som ytterback både till höger och vänster, men med Aslak Fonn Witry och Elliot Käck in i laget känns det som att han kan slippa det i år – eller?

– Vi får se, men som det sett ut har jag spelat i mitten och är alla friska och krya lär jag vara kvar där.

Du har Erik Johansson och Marcus Danielson att konkurrera med i mittförsvaret. Hur ser du på den tuffa utmaningen?

– Alltså konkurrensen i mittförsvaret hos oss i Djurgården har de två senaste åren varit fantastisk och uppsättningen i år känns minst lika bra.

Gör den verkligen det? Ni har ändå tappat såväl Jonas Olsson som Niklas Gunnarsson och inte tagit in någon ersättare…

– Ja i och för sig, vi är färre i år men fortfarande jävligt bra konkurrens och de två senaste åren med den här tuffa konkurrensen har varit väldigt utvecklande. Hoppas det blir så nu igen!

LÄS: BLIR HAN DJURGÅRDENS STORA ÖVERRASKNING 2019?

Une Larsson blev klar för Djurgården sommaren 2015, men lämnade först Brommapojkarna för Dif ett halvår senare. Nu är han en av de spelare i nuvarande trupp som varit längst i klubben.

– Det är väl härligt. Jag är bara stolt över att jag gör mitt fjärde år i Djurgården.

Blir det ditt sista år? Det har ju ändå skrivits om utländskt intresse.

– Man vet aldrig, men jag skulle verkligen vara överlycklig om jag spelade hela karriären i Djurgården. Jag hoppas att det blir fler än fyra år här. Men som sagt, man vet aldrig och jag skulle absolut kunna tänka mig utomlands också. Det är ändå ett mål som jag har för att fortsätta utvecklas och det kan vara ett bra steg. Spelar jag i Djurgården i fyra, fem, sex eller till och med tio år – ja det återstår att se. Just nu fokuserar jag bara på den dagliga träningen här.

Men det här med att du skulle vara överlycklig om du spelade hela din karriär i Djurgården, hade inte det känts som ett misslyckande?

– Haha vad har du för tankar om Djurgården egentligen? Men visst, jag känner att jag kan allsvenskan rätt så bra nu och det är klart om det skulle dyka upp något intressant som vore bra för mig och även bra för Djurgården ekonomiskt vore jag naturligtvis sugen på det. Jag har dock lärt mig att det är bättre att bara köra på och att det då kommer av sig självt än att gå runt och fundera på det. Då tappar man fokus!