Foto: Bildbyrån

Den mest jagade tonåringen i svensk fotboll? Jack Lahne presenterade sig för den allsvenska publiken på allvar i fjol. Nu gästar Lahne podcasten ”Studio Allsvenskan” – bland annat snackar han flyttrykten, men också en del kring vilka spelare som är jobbigast att möta. Lahne pekar ut Alexander Milosevic som värsta trash talkern i Allsvenskan:
– Han är i ditt öra hela tiden, bara snackar hela tiden. Det är sånt här: ”Nästa gången du får bollen ska jag kapa benen av dig”, säger Lahne i podcasten.

A-lagsdebut i Superettan som 15-åring, allsvensk debut som 16-åring och första allsvenska målet vid samma ålder. Brommapojkarnas Jack Lahne pekas ut som den mest spännande talangen i Sverige.

BP åkte ur Allsvenskan men Lahne är än så länge kvar i klubben. Han har kontrakt med BP fram till och med 2020-säsongen, och klubben uppges vilja ha stora pengar för honom – pengar som allsvenska klubbar inte velat betala.

Lahne pratar i podcasten ”Studio Allsvenskan” om att han gärna spelar på högsta nivå i Sverige, men säger att han själv inte känner till ett enda bud från en allsvensk klubb.

Han kommer i podcasten också in på vilka spelare i Allsvenskan som är jobbigast att möta – och han droppar snabbt ett namn som står ut framför alla andra: AIK:s Alexander Milosevic.

– Han är i ditt öra hela tiden, bara snackar hela tiden. Det är sånt här: ”Nästa gången du får bollen ska jag kapa benen av dig”, säger Lahne.

– Vi hade ett litet tjafs där oj oj oj, framför hela Norra stå. Han bara ”Nästa gång du får bollen, vänta bara”. Så varje gång jag fick bollen så försökte jag springa bort från honom.

Lahne förklarar också hur han svarar på psykningarna – att spela på sin unga ålder mot äldre spelare är ett vapen han har när det gäller trash talk. Mot AIK så utspelades följande dialog med Milosevic:

– Vi hade ett tjafs där, han sade ”Du är bara snabb”. Jag svarade ”du var känd”.

IFK Norrköpings Andreas Johansson är precis tvärtom, avslöjar Lahne. Under matchen mot Norrköping i höstas så fick han beröm ute på planen från veteranen.

– Han är övertrevlig. Det var jobbigt, man kan inte snacka med honom, han bara ”åh vad bra du är på det här”. Man bara ”jaha”? Så då behövde jag bara fokusera på att spela. Han var bara generellt jättesnäll. Alla andra har varit så; ”du kommer inte komma förbi mig”. Han var bara; ”bra gjort där”.