Foto: Bildbyrån

Smajl Suljevic skallade Imad Khalili på parkeringsplatsen efter Dalkurd-Hammarby i fjol – nu frias han av tingsrätten.

Det var efter Dalkurds hemmamatch mot Hammarby den 27 augusti i fjol som Smajl Suljevic och Imad Khalili hamnade i bråk. På parkeringsplatsen, utanför Gavlevallen i Gävle där Dalkurd spelar sina hemmamatcher. Det slutade med att Suljevic skallade Khalili blodig. Hammarby polisanmälde det hela, och det väcktes åtal mot Dalkurdspelaren.

Suljevic medgav att han skallat Khalili men sade i tingsrätten att han handlade i nödvärn.

– Imad tar tag i min krage, reflexen gjorde att jag tog ett steg framåt och skallade honom på näsan. Sedan kollade vi varandra i ögonen, jag ångrade mig direkt, det blev helt fel, sa Suljevic enligt Expressen.

I dag meddelade Gävle sitt beslut – Suljevic frikänns. Motiveringen:

”Imads handlande utgör med hänsyn till omständigheterna inte ett sådant brottsligt angrepp på Smajl som gett denne rätt till nödvärn. I belysning av vad han och Imad berättat saknas det också skäl att anta att ett sådant angrepp var på väg. Smajls invändning är dock inte att han fredade sig från ett angrepp som verkligen var förestående, utan fastmer att han i gärningsögonblicket trodde att ett sådant skulle komma. Även om han missbedömt situationen ska hans uppfattning beaktas på samma sätt som om ett angrepp verkligen varit förestående efter hans uppfattning utesluter uppsåt till brottslig gärning. Smajl ska alltså frikännas.”

Smajl Sulvejic är glad över beslutet.

– Det känns jättebra att bli friad. Nu kom sanningen fram och den kom fram i rätten. Jag blev frikänd på grund av att jag inte gjort något fel. Det känns bra, säger Suljevic till Expressen.

Smajl Suljevic blev nyligen klar för ny klubb i form av Syrianska i Superettan. Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar för tidninen att de inte kommer att överklaga domen.