• Publicerat 29 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ailton Almeida var en allsvenskans största stjärnor när han spelade i allsvenskan 2004-2006. Nu är brassen tillbaka i Örgryte, något som blev klart under måndagskvällen.

26 mål på 63 matcher. Ailton Almeidas facit på tre allsvenska säsonger i Örgryte var så klart mäktigt innan flyttlasset gick vidare till FC Köpenhamn i januari 2007.

Sedan dess har brassen inte spelat i Sverige, men under måndagskvällen stod det klart att 34-åringen återvänder till Örgryte.

– Jag har alltid fått frågan om när jag skulle komma hem till ÖIS och jag har alltid svarat jag vet inte. Men nu är jag här. Hemma igen. Jag ser fram emot att möta alla ÖIS-supportrar på Gamla Ullevi igen och bli påmind om den gamla goda tiden. Jag är här för att hjälpa till med allt jag kan och vi siktar mot toppen, säger brassen till klubbens hemsida.

Efter Köpenhamn blev det spel i cypriotiska Apoel för Ailton. Senaste åren har han hållit till i arabvärlden.

Örgryte slutade på fjärde plats i superettan i fjol.