Det är ett nytt Kalmar FF som tar form. Henrik Rydström bort.
Magnus Pehrsson in. KFF oroas inte för den turbulens som varit.
Likaså flera nya spelare medan stjärnan Erton Fejzullahu är borta.

– Nej, inga förhandlingar där. I dag har vi inget med Erton. Vi tittar på andra lösningar. Gissningvis som vi värvat så ska vi nu ha in en anfallare och en försvarare, bedömer sportchef Thomas A Borstam för FotbollDirekt.se.

Kalmar FF går sportsligt än så länge mycket i skymundan av storklubbarna.
Annat har det varit med turbulensen kring Henrik Rydström och Nanne Bergstrands trista sorti på grund av privata problem. Lägg där till hur stjärnan Erton Fejzuallahu är nedlagd för KFF.

Däremot står inte Kalmars ledning tomhänta så här några veckor in på försäsongen. Piotr Johansson har kommit, liksom Chidiebere Nwakali med ”Neymar-titel” i släp. Där till finns även 19-årige yttern York Rafael på plats tillsammans med brasilianske mittfältaren Rafael Gimenes da Silva (fyraårskontrakt) liksom Rasmus Elm för ett par veckor skrev ett nytt årslångt avtal.

Men inte nog med det, i säsongsöppningen mot Linköping i förra veckan så sågs testspelarna – den norske forwarden Moses Mawa samt Nya Zeeländske mittbacken Adam Mitchell.
– Vi har stor kvalité i gruppen känner jag och svarar på frågan om hur Kalmar bitvis visade spets för till och med topp-6:
– Jo, absolut, det tycker jag också. Men då tyvärr inte över 30 omgångar. Det är det vi ska jobba hårt för att dryga ut i år och det tror jag att vi har stora möjligheter till mycket genom det stabila försvarsspel vi visade upp i fjol och med Magnus Pehrsson är jag övertygad om ännu större steg.

LÄS: BRASILIANSKT IGEN I KALMAR – FYRAÅRSDEAL KLAR

Hur ser du på just Magnus Pehrsson så här långt?

– Full energi. Stora kunskaper. Erfaren. Känns som att vi får börja om med honom.

Den negativa uppmärksamheten kring Nanne Bergstrand och Henrik Rydström, har det påverkat någonting?
– Till att börja med har båda i så många år gjort ett fantastiskt jobb för Kalmar FF. Riktigt så. Båda två. Stora gärningar för Kalmar. Nu kom beslutet relativt sent kring Henrik men jag upplever det ändå som att vi snabbt agerat och fått saker på plats. Det har gått relativt bra och nu är vi ju i gång och känns stabila redan.

Rasmus Elm. Lovande till sist i fjol. Men om han fungerar närmare sitt max så har ni ett otroligt sparkapital, precis som exempelvis HIF med Alexander Farnerud…?!
– Jag har precis sett honom på träning i dag. Han är fantastisk och det ser lovande ut. Otroligt viktigt för oss och vi hoppas han kan få ut ännu mer i år. Ser man hur han kom tillbaka förra hösten så finns det mycket att hoppas på kring Rasmus. Han mår bra och ser sugen ut, redogör Kalmars sportchef för och tillägger:

– Ja, men att vi sägs ha den nye Neymar…jag vet inte. Det är ju inte riktigt samma spelartyp ens. Chidiebere är ju mer central. Men han kommer att bli intressant. Jag har följt honom sedan han var 17-18 år och Magnus Pehrsson har också goda kunskaper om vem han är och hur han har utvecklats i Norge.

Erton Fejzullahu, hur ser det ut kring honom?
– Ja, kontraktet har gått ut och, nej, det finns inga samtal med honom som det ser ut i dag. Vi tittar på andra alternativ. Så är det med det.

Kalmar FF går jämte in med stor spännvidd i detta nya år.
Egna produkter som kommer att vara fler än någonsin tillsammans med importer från Afrika och Sydamerika.
– Nej, men det är nästan så man måste jobba. Jag tror att hälften av vår trupp, i det närmaste, kommer att bestå i egna produkter. Det är så här man måste jobba som fotbollsvärlden utvecklas. Mixa samman. Sedan ska vi nog som sagt ha in ett par spelare till. Som vi värvat ser det ut som att det handlar om en anfallare och en försvarare.