MASPALOMAS. Djurgårdens tidigare högerback Felix Beijmo såldes i somras för 30 miljoner kronor. Ersättaren Aslak Fonn Witry, ny för den här säsongen, vill inte tänka på att behöva gå i samma fotspår.
– Jag måste börja spela matcher först, konstaterar norrmannen bestämt för FotbollDirekt.se.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Bara dagar före den allsvenska premiären 2017 presenterade Djurgården Felix Beijmo som sitt senaste nyförvärv. 19-åringen från Brommapojkarna tog platsen till höger i Blårändernas backlinje per omgående och kunde ha sålts utomlands redan vintern därpå.

I stället dröjde det till i somras innan Beijmo lämnade Djurgården. Bundesligaklubben Werder Bremen pungade ut med drygt 30 miljoner kronor för högerbacken, den dyraste försäljningen av en allsvensk försvarare någonsin.

Förvånansvärt nog valde sportchef Bosse Andersson att inte ta in någon ny högerback i sommarfönstret. Mittbackarna Niklas Gunnarsson/Jacob Une Larsson var därför de som ofta opererade ute till höger i avsaknad av en renodlad ytterförsvarare.

Men så i slutet av december presenterades till sist Beijmos ersättare. I hård kamp med norska giganten Rosenborg vann Djurgården slaget om 22-årige Aslak Fonn Witry.

Norrmannen har nu varit i klubben i en månad och FD har träffat honom på plats i Maspalomas. Spana in videointervjun ovan!