Foto: Bildbyrån

Dalkurd förstärker inför säsongen i Superettan – nu är Joseph Ceesay klar på lån från Djurgården.
– Jag ser det som en bra möjlighet för mig. Dalkurd spelar en fotboll som passar mig bra, säger Ceesay till Djurgårdens hemsida

Joseph Ceesay har funnits med Djurgårdens a-lag i flera år, men inte riktigt slagit sig in i konkurrensen om speltid i Allsvenskan. I fjol var den unge yttermittfältaren utlånad till IK Frej i Superettan.

Nu lånas han ut på nytt, men till Dalkurd. Ett lån för hela säsongen 2019.

– Jag ser det som en bra möjlighet för mig. Dalkurd spelar en fotboll som passar mig bra och som kommer att utveckla mig som spelare, säger Joseph Ceesay till Djurgårdens hemsida.

– Joseph kommer att lånas ut till Dalkurd för spel i Superettan under 2019. Han behöver få speltid och då kommer det här att bli en bra utvecklingsmiljö för honom, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Dalkurds sejour i Allsvenskan blev ettårig, och man börjar nu om i Superettan. Sportchefen Adil Kizil är glad över att få in Joseph Ceesay i truppen inför 2019. Han säger att man följt Djurgårdstalangen länge:

— Joseph är en spelare som vi har följt under de senaste säsongerna, som är väldigt talangfull och vi tror att han kommer att ta de steg som behöver tas för hans utveckling. Det är en offensiv spelare som är väldigt användbar på många positioner och han blir ett väldigt bra tillskott för vår trupp. Han har alla förutsättningar och har de egenskaperna som vi eftersökte och vi tror att han kan tillföra väldigt mycket i vår offensiv, säger Kizil till Dalkurds hemsida.