John Junior Igbarumah har provspelat med Sirius de senaste veckorna. Nu har Uppsalaklubben bestämt sig – ett tvåårskontrakt är klart för spelaren.
– Vi har haft koll på John i ganska många år nu och velat ge honom chansen, säger sportchefen Ola Andersson till Sirius hemsida.

Sirius hade sedan tidigare två nyförvärv klara i Kebba Ceesay och Adam Ståhl. Nu är ett tredje nytillskott klart – John Junior Igbarumah kommer närmast från Carlstad United i Division 1 Norra, och han gjorde 17 mål där förra säsongen.

John Junior har provspelat med Sirius de senaste veckorna och imponerat. Han var bland annat med i träningsmatchen mot Örebro i fredags och gjorde det bra. Nu är ett tvåårsavtal klart för yttern.

– Vi har haft koll på John i ganska många år nu och velat ge honom chansen. Han är en konstruktiv spelare som var poängkung i division 1, och så som vi ska spela i år tror vi att han kommer att passa in bra. Han har gjort det bra i träning och gjorde det bra i första halvlek mot allsvenskt motstånd i fredags, säger Sirius sportchef Ola Andersson till klubbens hemsida.

John Junior har varit nära allsvenskt spel tidigare. Redan 2011 var han på gång till AIK, men det blev aldrig någon övergång och han har varit kvar på division 2 – (Syrianska Kerburan) och division 1-nivå (Sandviken och Carlstad United). Nu får han som 26-åring chansen på allsvensk nivå.

– Sirius är en spännande klubb, jag känner Moses Ogbu och det var en av de första klubbarna jag tränade med när jag kom till Sverige 2010. Sedan skrev jag på för Syrianska Kerburan 2011 och spelade mot Sirius tre gånger, säger John Junior Igbarumah till Sirius hemsida.

– Det känns jättebra, jag är glad för chansen jag får och hoppas jag kan göra mitt bästa.

– Jag hoppas att fansen ska respektera mig som en hårt jobbande spelare, jag gör mitt bästa varje träning och varje match, varje chans jag får.