• Publicerat 27 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tarik Elyounoussi blir en viktig kugge för AIK inför årets satsning på två fronter – Champions League-kval och kampen om SM-guldet. Dessutom kommer han flankeras av en gammal bekant: 
– Obasi är en skicklig spelare och hoppas han håller samma klass som då, säger anfallaren till FotbollDirekt.

AIK åker till Dubai redan imorgon för att försöka vässa formen ytterligare inför Svenska Cupen. Innan dess har laget hunnit med att möta både Vasalund och nu senast Gif Sundsvall. Två matcher där laget inte imponerat nämnvärt.

En som dock sett pigg och rapp ut är den evigt springandes Tarik Elyounoussi. Kanske blir det i år han exploderar.

Match mot Gif Sundsvall i dag – hur kändes det? 

– Haha det viktigaste är att du kommer ifrån matchen skadefri. Det blir mer som ett träningsmatch. Sen är det svinkallt så här i början av säsongen vilket bidrar till att skaderisken är högre, därför är det återigen högsta prioritet att undvika en skada inför säsongen, säger Elyounoussi till FD.

Chinedu Obasi har anslutit till laget – är det en spelare som förstärker AIK?

– Det ska bli kul han har haft bra stunder i AIK tidigare. Jag känner honom dessutom från tiden i Norge. Han spelade i Lyn och jag i Fredrikstad under åren 2006 till 2007. Han fick priset som årets bästa spelare och jag för årets unga bästa spelare. Sen drog han till Hoffenheim – en klubb jag också spelat för. Så vi har följts åt under karriärens gång. Vi spelade dock inte i Hoffenheim samtidigt utan han hann sticka vidare till Schalke innan jag kom. Men det är en skicklig spelare och hoppas han håller samma klass som då.

Hur ser du på din egen roll i laget – blir det ”pocketrollen” eller anfallare?

– Jag är en anfallare, förra året hade vi så mycket skador vilket innebar att jag behövde kliva ner på mitten men det är längst fram jag ser mig själv. Rikard (AIK:s tränare) vill också ha mig där så det känns naturligt. Det är heller inte någon svaghet i att kunna spela på flera positioner enligt mig.

Vem ska spela i ”pocketrollen” enligt dig?

– Jag hade satt Stefan Silva i pocket. Han har en fantastisk fin teknik. Jag hoppas han får ett lyft i år.

Till sist, vi har fått uppgifter kring att Daniel Sundgren ska vara nära den grekiska klubben Aris – kommentar kring det?

– Det är ett stort tapp, han är en bärande spelare men samtidigt måste man glädja sig åt honom, han har varit här ett par år nu. Det är bara önska honom lycka till med grekerna haha – de är kaos.
Aris är storklubb som är på väg tillbaka nu. Han har ju spelat derby i Stockholm men det är lite mer crazy där om man ska säga, sen bra stad. Synd om oss, kul för honom så kan du sammanfatta det hela.

FOTNOT: Intervjun är gjord efter AIK:s match mot Gif Sundsvall i fredags.

FOTNOT: FD:s Lennart Sandahl är på plats och bevakar AIK:s träningsläger i Dubai mellan den 28 januari – 10 februari.

FOTBOLLDIREKT BEVAKAR AIK I SAMARBETE MED UNIBET 

PEDER VENSETH och LENNART SANDAHL