Från 1-3 och tung förlust senast för Hammarby mot Helsingfors, till att kommande vecka resa ner till Belek, Turkiet för att sparras bland annat mot sydkoreaner. Nu startar FotbollDirekts utlandssatsning på riktigt. I dag söndag reser Casper Nordqvist till Maspalomas och Djurgården. På måndag lyfter även Lennart Sandahl mot Dubai och AIK.

FotbollDirekt startar nu vår egen ”Winter road” till allsvenskan.

Patrick Ekwall.

Anton Zetterman.

Lennart Sandahl.

Casper Nordqvist.

Peder Venseth.

FD startar nu resor till ett halvdussin olika destinationer runt om i världen. Vi  kommer att finnas på plats när AIK laddar upp nere i Mellanöstern.
På plats i Marbella för att följa Malmö FF.
Liksom Djurgården på Gran Canaria och nere i Portugal för att följa IFK Göteborg i Lagos och Norrköping i Algarve.

Casper Nordqvist har i dag hoppat på en flight ner till Maspalomas för att titta närmare på Djurgården under knappt en vecka.

Därefter hopar sig resorna en efter en:
FD:s krönikör Patrick Ekwall kommer att finnas på plats i Marbella för att bevaka MFF:s genrep inför kommande Chelsea-matcher i Europa League.

Östersund kommer också att befinna sig i Marbella vilket öppnar upp möjligheten för insikt i deras uppstart inför säsongen.

Allt från nyheter, liveformat, tv, reportage till dagliga träningsrapporter kommer att finnas tillgängligt under lägrens gång. Detta vill du inte missa.

Här nedan följer en grundlig genomgång av allt du behöver veta.

HAMMARBY

Träningsläger:
30 januari-12 februari – Belek (Turkiet).

Matcher:
3 februari – S:t Pölten (Belek), kl. 14.00.
8 februari – Pohang Steelers (Belek), kl. 14.00.

Kommentar:
– Hammarby spelade förra veckan en träningsmatch mot den numera officiella samarbetsklubben Frej, en match laget vann med 3-1. I lördags spelade laget återigen, denna gången mot HJK Helsingfors. Bajen tappade en 1–0 ledning till förlust med 1–3. Turkiet är annars spelplats för de lägret som Hammarby snart kommer att åka till. Där de möter S:t Pölten från Österrike och Pohang Steelers från Sydkorea.

FD:s Anton Zetterman och Peder Venseth kommer att bevaka lägret på plats.

AIK

Träningsläger:
28 januari – 10 februari – Dubai (Förenade Arabemiraten).

Matcher:
8 februari – New York City FC (Dubai), kl. 17.00.

Kommentar:
– AIK har hunnit med att spela två träningsmatcher så här långt. En mot samarbetsklubben Vasalund och i fredags mötte de regerande mästarna Gif Sundsvall i en match som slutade lika på ett. När det gäller det stundande försäsongslägret vill AIK inte ändra på ett vinnande koncept utan åker återigen till Dubai för att ladda inför den nya säsongen. Laget kommer att ställas mot ett New York City som har namn som den tidigare MFF-profilen Anton Tinnerholm och Ebenezer Ofori som utvecklades till att bli en stor publikfavorit.

FD:s Lennart Sandahl kommer att bevaka lägret på plats.

MALMÖ FF

Träningsläger:
30 januari – 9 februari – Marbella (Spanien)

Matcher:
3 februari – Krasnodar (Marbella), tid ej klar.
8 februari – Dynamo Kiev (Marbella), tid ej klar.

Kommentar:
– Malmö FF fick för en vecka sedan bara med sig 2-2 mot IFK Malmö. Desto bättre gick det i helgen när laget ställdes mot Lyngby BK. Efter att 105 minuter fotboll hade spelats över tre halvlekar fördelat på 35 minuter vardera, stod MFF som segrare med klara 5-1. När det gäller försäsongsläger valde Malmö att byta ort för sitt läger – Florida ersattes av Marbella. Där laget kommer att ställas mot tufft motstånd i form av Krasnodar och Dynamo Kiev. Ett Krasnodar som är svenskinspirerat med namnen Kristoffer Olsson och Viktor Claesson.

FD:s krönikör Patrick Ekwall kommer att bevaka lägret på plats.

DJURGÅRDENS IF

Träningsläger:
27 januari-5 februari – Maspalomas (Spanien)

Matcher:
31 januari – Kristiansund x (Maspalomas), kl. 16.00.
9 februari – Lilleström (H).

Kommentar:
– Djurgården är det lag med kanske mest att bevisa inför den kommande säsongen. De har ett lag som på pappret ser intressant ut – med bara ett fåtalet finjusteringar kan det bli riktigt bra. Med en ny tränarduo i form av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf finns det mycket att analysera kring Dif:s spel under försäsongslägret som klubben väljer att lägga i Maspalomas, Spanien.

FD:s Casper Nordqvist kommer att bevaka lägret på plats.

IFK GÖTEBORG

Träningsläger:
2-12 februari – Lagos (Portugal).

Matcher:
11 februari – Rosenborg (Lagos), kl. 17.00.

Kommentar:
– Efter en imponerande 2-0-vinst över norska Stabaek spelade Blåvitt återigen match i helgen mot ytterligare ett norskt motstånd, Odd. Det gick lika bra som mot Stabaek och segersiffrorna skrev till 2-1. Återstår att se om den fina trenden kommer att hålla i sig fram till den allsvenska starten. Laget väljer hur som helst att ladda upp i Algarve, Portugal där klubben kommer att ställas mot norska Rosenborg.

FD:s Casper Nordqvist kommer att bevaka lägret på plats.

IFK Norrköping

Träningsläger:
2-9 februari – Algarve (Portugal).

Matcher:
31 januari – IF Elfsborg (H), kl. 16.00.
4 februari – SV Mattersburg (Algarve), kl.13.00.
6 februari – Farense (Algarve), kl. 17.00.
12 februari – AFC Eskilstuna (H), kl. 14.00.

Kommentar:
– IFK Norrköping har en imponerande säsong bakom sig och har inlett silly season på ett strålande vis. De har förstärkt ett redan slagkraftigt lag med de högst kompetenta namnen Sead Haksabanovic och Christoffer Nyman som kommit in. Därför ska det bli mycket spännande att följa Peking under vägen fram till att allvaret drar igång så småningom. Klubben har valt att lägga lägret i Portugal, Algarve där de möter österrikiska SV Mattersburg och portugisiska Farense. Två bra och spännande test för ett IFK som ser ut som en guldfavorit.

FD:s Casper Nordqvist kommer att bevaka lägret på plats.

FOTBOLLDIREKTS SATSNING I SAMARBETE MED UNIBET