• Publicerat 26 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekt kunde i slutet av november avslöja att Djurgården var William Eskelinens huvudspår, men det blev ingen flytt för nya succékeepern och i stället är han nu kvar i Sundsvall – något han inte grämer sig över.
– Jag fick inget konkret att ta ställning till, konstaterar han nu för FD. 

Vilken säsong han hade 2018, William Eskelinen. Den tidigare Hammarbyspelaren höll på att snuva AIK på SM-guldet när han höll nollan på Friends Arena inför över 50 000 åskådare i början av november med den ena superräddningen efter den andra.

Till sist stod det ändå klart att Gnaget var svenska mästare efter segern borta mot Kalmar, men Eskelinen hade i och med insatsen i Solna gjort sig ett namn för hela fotbolls-Sverige.

FotbollDirekt kunde i slutet av november avslöja att Djurgården, som då tappat Andreas Isaksson, var Eskelinens huvudspår – men i stället valde Stockholmsklubben att ta in norrmannen Per Kristian Bråtveit som ny keeper.

Eskelinen blev kvar i Sundsvall, vilket han inte grämer sig över.

– Jag är kvar här, har avtal över 2019. Jag trivs i Sundsvall och ser fram emot säsongen, säger han till FD.

Det fanns inga tvivel?

– Det är klart att det skrevs i media och så om intresse, men jag fick inget konkret att ta ställning till så i mitt huvud var det Sundsvall som gällde, konstaterar 22-åringen och fortsätter:

– Klart att drömmen är att gå utomlands i ens karriär, men jag har inte bråttom iväg. Jag är fortfarande ung och utvecklas här. Jag trivs jättebra i Sundsvall.

”Giffarna” var kanske allsvenskans största överraskning i fjol. Laget tippades inför säsongen åka ur, men spelade en fotboll som få andra lag bemästrade och till sist slutade de på en imponerande åttondeplats. Eskelinen tror inte att uppvisningen från Sundsvall är över.

– Jag tror att vi kan göra det ännu bättre. Vi har fått behålla vår trupp och jag har hört att ytterligare namn kommer komma in. Så ja, vi kan bli ännu bättre!

Hur länge blir du kvar i Sundsvall?

– Jag har avtal i ett år till, så minst ett år till i alla fall…

Lennart Sandahl – Casper Nordqvist