Gif Sundsvall säsongsdebuterar borta mot svenska mästarna AIK i dag. FD är på plats och liverapporterar matchen som börjar klockan 14:00 på Skytteholms IP i Solna. Giffarnas Joel Cedergren kommer inte dit för att förlora.
– Vi tar seriöst på det här, det är inte så att vi åker ned och lajjar, säger Joel Cedergren till Sundsvalls Tidning.

AIK vann sin säsongspremiär med 1-0 mot division 1-laget Vasalund efter mål av Bilal Hussein.

Inför avresan till Dubai på måndag så matchar Rikard Norlings mannar mot betydligt tuffare motstånd. Gif Sundsvall reser ned för att mäta sig med de regerande mästarna och tränaren Joel Cedergren ser det inte som en obetydlig träningsmatch.

– Vi åker med 19 gubbar och vi åker dit för att göra en bra prestation och vinna matchen, det gör vi verkligen. Vi tar seriöst på det här, det får inte bara bli så att vi åker dit och spelar en träningsmatch och lajjar. Vi åker dit för att träna på vårt spel och på vårt sätt att uppträda, säger han till Sundsvalls Tidning och går in på läget i laget:

– Hur långt vi har kommit? Inte långt alls, men vi har inte kommit oroväckande kort heller. Det är många kvar från förra året och vi har förstås en fördel av det. Det enda som är synd är att David Myrestam blir borta så länge och att Juanjo Ciércoles inte är tillbaka. Att det skulle ta tid för Chidi Omeje och Peter Wilson visste vi om. Det med David (Myrestam) och Juanjo (Ciercoles) känns inte bra.

GIf Sundsvalls trupp (Sundsvalls Tidning).

Målvakter: William Eskelinen och Lloyd Saxton. Utespelare: Jonathan Morsay, Simon Marklund, Pol Moreno, Kim Skoglund, Nils Eriksson, Eric Björkander, Alexander Blomqvist, Carlos Moros Gracia, Teodor Stenshagen, Jonathan Tamimi, Albin Ekström, Tobias Eriksson, David Batanero, Paya Pichkah, David Haro, Oliver Berg, Maic Sema, Albin Palmlöf och Linus Hallenius.

AIK:s trupp

Den uttagna truppen 2 Adam Ben Lamin 3 Per Karlsson 4 Hamza Gigovic 6 Eric Kahl 7 Sebastian Larsson 8 Enoch Kofi Adu 11 Stefan Silva 14 Heradi Rashidi 17 Daniel Mushitu 18 Bilal Hussein 19 Gustav Rydberg 20 Tarik Elyounoussi 21 Daniel Sundgren 23 Budimir Janošević (mv) 24 Robin Jansson 25 Panajotis Dimitriadis 28 Julian Larsson 29 Gustav Berggren 30 Adam Id Salem 31 Christos Gravius 32 Niklas Persson 34 Oscar Linnér (mv) 36 Henok Goitom

FD liverapporterar från Skytteholm med start 14:00