• Publicerat 25 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Daniel Sundgren är på väg att få en utlandsflytt sent i karriären. Enligt uppgifter till FD skiljer nu endast formaliteter till att skriva på grekiska Aris. Sundgren ska enligt FD:s källor redan vara överens med klubben om det personliga kontraktet. 

Daniel Sundgren kom till AIK 2016, efter flera starka säsonger i Degerfors i superettan. Uppväxt med AIK, son till guldhjälten Gary Sundgren och med flera år som pojk- och ungdomsspelare i klubben så tog han ”omvägen” till AIK:s a-lag.

Nu med tre allsvenska säsonger i bagaget i AIK, med en överraskande comeback i fjol efter att karriären hotats på grund av lungsjukdom – och nu är 28-årige Sundgren ytterst nära sin första utlandschans.

Flera medier, däribland fotbollskanalen.se och grekisk media, har rapporterat att AIK-favoriten är nära en flytt till Aris Thessaloniki i Grekland. Den grekiska ligasexan rycker ju i flera svenska spelare, där Daniel Larsson blev klar i går och Kalle Holmberg också intresserar klubben.

Nu talar alltså mycket för att Sundgren blir nästa export dit.
Enligt nya uppgifter i eftermiddag till FD så har det nu gått så långt att han är överens om det personliga kontraktet med Aris, och AIK och nära att lösa detaljer med Aris. Grekiska SDNA skriver också att Sundgren är överens med klubben om det personliga kontraktet.

En övergångssumma väntas landa på strax under 2 000 000 kronor för en spelare som är inne på sitt sista kontraktsår.

Det som återstår, enligt FotbollDirekts källor, är hur övergångssumman ska betalas, där AIK vill ha hela summan direkt, liksom diskussioner om en vidareförsäljningsprocent. Om allt går i lås reser Sundgren ner till Grekland i dagarna för att genomgå läkarundersökning och skriva på det personliga kontraktet med Aris.

Casper Nordqvist – Ola Gustavsson