Foto: Bildbyrån

Flefaldig svensk mästare i triathlon sågar Elfsborg – i ett långt Instagraminlägg så ger sig Jonas Colting på Boråsklubbens träningsupplägg. Nu får han svar av Stefan Ishizaki.

Elfsborg befinner sig just nu på träningsläger i Florida. Ett schema för veckan lades ut på klubbens sociala medier, och det fick Jonas Colting att reagera.

Jonas Colting är bland annat flerfaldig svensk mästare i triathlon, och är bland annat verksam som författare och föreläsare.

I förrgår lade han ut följande inlägg på sitt Instagram-konto, angående Elfsborgs träningsupplägg:

View this post on Instagram

Träningsläger? Om det här är träningsläger så får man ett hum om hur lite träning det är på hemmaplan. Det har länge förvånat och förundrat mig hur lite många lag- och bollidrottare tränar. Fotboll. Kräver uthållighet, snabbhet, styrka, explosivitet, rörlighet, teknik, bollkänsla, spelkänsla, taktik med mera. Och som idrottare behöver man uppvärmning, nedvarvning och rehab. Här tränar @ifelfsborg sådär 90 min då och då. Där gissningsvis delar av tiden också går åt till att dela ut gula västar och koner och häckar och kolla Instagrampose i motljus. Det blir inte jättemycket tid över till att träna. Att träna på riktigt. Det förundrar mig att man som arbetsgivare till spelare som många gånger tjänar över 100k i månaden, kräver SÅ LITE! Att man så anpassar sig till minsta motståndets lag, till minsta gemensamma nämnare. Att man är så ointresserade av att ställa krav, höja trösklar och flytta gränser. Att man är så omedvetna om hur en hel värld av individuella idrottsmän tränar. Tre, fyra, fem, sex timmar per dag. På julafton. På fredagskvällar. På lördagsmorgnar. I de flesta fall helt utan lön eller stora ekonomiska ersättningar. Men med passion. Och en stolthet. Och en vilja att utveckla och maximera potential. Och när individuella idrottsmän åker på träningsläger så är det betydligt mer träning än semester.

A post shared by Jonas Colting (@jonascolting) on

Semester i Florida, kolla Instagrampose i motljus? Hårda ord – och nu får han svar. Elfsborgsveteranen Stefan Ishizaki har skrivit ett långt Facebook-inlägg där han försvarar Elfsborg och trycker på lagidrottsträning jämfört med individuella idrottares träning:

Jag skriver detta med största respekt för en erkänd idrottskollega.Det är just detta lilla ord, med sin stora…

Gepostet von Stefan Ishizaki am Mittwoch, 23. Januar 2019