• Publicerat 24 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Viktor Prodell blev inte kvar i Elfsborg efter att parterna inte lyckades komma överens om en fortsättning i klubben. Det blev Örebros lycka som nu gjort klart med anfallaren.
– Viktor är en anfallare av mycket hög klass som vi nu har glädjen att presentera som ny ÖSK-spelare, säger sportchefen Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

Viktor Prodell blev kvar i Elfsborg i fem säsonger. Men när kontraktet löpte ut vid årskiftet kunde inte parterna komma överens om en fortsättning i klubben.

Nu står det klart att Prodell istället skrivit på för konkurrenten Örebro. Kontraktet ska vara skrivit på två år.

– Viktor är en anfallare av mycket hög klass som vi nu har glädjen att presentera som ny ÖSK-spelare. Viktor har stor erfarenhet av Allsvensk fotboll och dessutom provat på spel utomlands. Han har levererat mål under alla år han har spelat på högsta nivån. Han är en spelare med ursprung från regionen vilket också är en viktig faktor för oss. Hans statistik talar för sig själv, han är målfarlig, löpstark och mycket aktiv och vi hoppas att han kommer att tillföra mycket i vårt offensiva spel. En sak återstår och det är den läkarundersökning som görs imorgon fredag, säger sportchefen Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

Prodell själv uttalar sig så här om sin flytt:

– Jag är väldigt glad att allt är klart med ÖSK Fotboll och jag är sugen på att komma igång så snart som möjligt. Jag hoppas på en riktigt bra säsong under 2019, både för mig och hela klubben, säger målskytten till klubbens hemsida.

Under den senaste säsongen hade anfallaren svårt med speltiden och det blev bara sex matcher från start i allsvenskan, och hela 17 inhopp istället. På dessa minuter lyckades Prodell göra fyra mål.