Gianluca Curci bröt kontraktet med AFC Eskilstuna i måndags – nu är den italienske målvakten klar för Hammarby.
– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige, säger Curci till Bajens hemsida.

Gianluca Curci bröt kontraktet med AFC Eskilstuna. Familjeskäl angavs som anledningen till uppbrottet.

Nu är den tungt meriterade målvakten klar för Hammarby. Uppgifterna om att Curci var nära Hammarby kom ut i går, och nu är det klart med ett sexmånaderskontrakt, med option på ytterligare ett år.

Hammarby har som bekant skadeproblem på målvaktssidan, där Johan Wiland är borta på obestämd tid.

– Det här är en väldigt bra lösning för oss, med tanke på Johans skada. I Gianluca får vi in en etablerad målvakt som spelat på allra högsta nivå. Dessutom kan han nu svensk fotboll efter sitt år med AFC, där han höll nollan hela 18 gånger på 27 matcher under förra säsongen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Gianluca Curci har närmare 200 Serie A-matcher under bältet. I fjol höll han nollan 18 gånger när AFC gick upp i Allsvenskan.

– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige. Jag hade en fin fjolårssäsong, och hoppas nu göra riktigt bra ifrån mig här i Hammarby så att det leder till att min tid i klubben blir betydligt längre än en vår, säger Gianluca Curci till Bajens hemsida.