• Publicerat 24 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Dalkurd försöker nu ta ytterligare mark i Uppsala för att kunna etablera sig på allvar. I nästa vecka kommer klubben att inviga en ny fotbollshall i staden.
”FootYard och Dalkurd hälsar er varmt välkomna till invigningen av Uppsalas nya fotbollsarena”, skriver klubben på egna hemsidan. 

Dalkurd flyttade till Uppsala från Borlänge för drygt ett år sedan. Ända kruxet var att Stundenternas inte stod klar för matchspel. Det innebar att klubben istället behövde flytta sina matcher till Gävle. Först 2020 kommer laget kunna återvända till Uppsala för att på riktigt bosätta sig där.

Men redan nu börjar klubben sätta de första hörnstenarna inför en permanent flytt. I nästa vecka har klubben bjudit in till en presskonferens där föreningen kommer att presentera en ny fotbollshall med företaget FootYard. 

”FootYard och Dalkurd hälsar er varmt välkomna till invigningen av Uppsalas nya fotbollsarena”, går att läsa på klubbens hemsida.

FootYard beskriver på sin hemsida att den nya hallen har en sexmannaplan där man kommer att kunna hyra in sig, ha seriespel, cuper och även barnkalas. Dalkurd, som tidigare haft sitt kontor vid Vaksala torg, har redan flyttat till nya lokaler vid Allianshallen där den nya inomhushallen kommer att stå.

Invigningen sker om en vecka, torsdagen den 31 januari.