Att supportrar tatuerar in klubbemblem är inte helt ovanligt. Gif Sundsvall-supportern Pontus Wallén tog det ett steg längre. Insidan av hans överarm pryds numera av lagkaptenen Linus Hallenius ansikte. 
– Det var helt klart en chock när jag såg det. Jag får ge honom en kram och tacka för hyllningen, säger målkungen till FotbollDirekt.se.

Linus Hallenius stod för en kalassäsong i Giffarnas tröja förra säsongen.

Lagkaptenen slutade tvåa i den allsvenska skytteligan med 18 mål. Uppvaktad av klubbar från Ryssland, Sydkorea och Cypern såg det länge ut som att Hallenius var förlorad för Norrlandsklubben.

Men till fansens stora glädje kritade han i stället på ett nytt femårskontrakt vilket gör honom till den bäst betalde spelaren i klubbens historia.

För den livslånge Gif-supportern Pontus Wallén var lyckan så stor att han bestämde sig för att tatuera in favoritens ansikte på insidan av sin överarm.

https://www.instagram.com/p/Bs0-mwgnzLl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

 

– Hallenius har engagerat sig så mycket i klubben och i staden, så jag tänkte att om han förlängde så ville jag hylla honom på något sätt. Det var en rolig grej bara. Jag tycker att man ska hylla de som förtjänar att hyllas. Jag hoppas att han inte tar illa upp, säger Pontus Wallén till Sundsvalls Tidning och fortsätter:

– Han är en ledare både på och utanför planen och för mig är det väldigt stort att han tackar nej till mycket pengar och stannar i GIF Sundsvall.

När FD når Linus Hallenius ett par dagar senare har han lite svårt att finna orden. Det var ju inte direkt något han väntade sig.

– Jag kan inte se det på annat sätt än att det är väldigt fina ord han (Pontus) säger. Att det här så klart är en hyllning som jag måste vara stolt över. Jag hoppas att det inte är den första tatueringen han gjort bara, säger och skrattar.

– Det var helt klart en chock när jag såg det. Jag hoppas att han blev nöjd!

Satte du kaffet i vrångstrupen?

– Nja, det var lillebrorsan som skickade en länk och jag hade ju absolut ingen aning vad som väntade när jag öppnade den. Det blev självklart ett, åh, fan!

Hur vill du recensera tatueringen?

– Det känns som ett väldigt gott hantverk av tatueraren. Klart man alltid kan peta i detaljer. Jag har kanske fått en lite manligare näsa än vad jag har i verkligheten, lite större liksom. Jag har egentligen en ganska liten och feminin näsa. Men det är en bra bild som ger ett häftigt uttryck av mig, säger Hallenius som själv inte har någon tatuering.

– Nej, jag är ogaddad. Jag tänker att det nästan är mer speciellt än att ha en tatuering i dag med tanke på hur många spelare som har det. Jag är lite old school…

Vad kommer du säga till Pontus när du träffar honom nästa gång?

– Han är en av många fans som är med i Patronerna som vi spelare träffar på en del, och förhoppningvis kommer träffa ännu oftare. Relationen med fansen är jättebra och jag hoppas att den blir ännu bättre nästa säsong. De har stöttat oss på ett fantastiskt sätt.

– Vi lär ju stöta på varandra framöver och då hoppas jag att få se tatueringen live. Jag får ge honom en kram och tacka för hyllningen.

För Gif Sundsvall väntar en lång uppbyggnadsfas då laget inte är med i svenska cupen. Med nyckelspelare som Batanero, Ciercoles, Eskelinen och Hallenius själv kvar i laget så tror anfallsstjärnan att Giffarna kan överraska ännu en gång.

– Det är lite skönt att få jobba i lugn och ro. Många tror säkert att vi var en one hit wonder, räknat bort oss redan. Vi har fått behålla stommen och väntar på besked kring några spelare. Sen ska det väl in ett par nya. Jag tror det kan bli bra. Första testet blir nu på fredag borta mot AIK.