Foto: Bildbyrån

Kalmar FF har klart med sitt fjärde nyförvärv inför 2019 – nigerianska mittfältaren Chidiebere Nwakali är klar för KFF. En spelare med bakgrund i Manchester City – som fått smeknamnet ”Nigerias Neymar”
– Det känns väldigt bra att allt är klart, säger han till KFF:s hemsida.

Chidiebere Nwakali har presenterats av Kalmar FF på klubbens hemsida – ett fyraårskontrakt är klart. Nwakali är 22 år, och han lämnade hemlandet Nigeria som 18-åring för att bli ungdomsproffs i Manchester City.

Nwakali har lånats ut till flera olika klubbar; Malaga och Girona i Spanien, Aberdeen i Skottland,  Start och Sogndal i Norge. Sogndal var hans senaste klubb. Det handlar om en spelare som fått ett smeknamn som lovar väldigt mycket: Bleacher Report skrev redan 2014 om Nwakali som ”Nigerian Neymar”.

– Det känns väldigt bra att allt är klart. Magnus Pehrsson (KFF:s tränare) och Thomas Andersson-Borstam (sportchef) har visat intresse för mig under en längre tid och det har varit en viktig del till varför jag valde Kalmar. Det har funnits intresse från Norge, Grekland och även Sverige men föreningen har verkligen varit angelägna om att få hit mig. Det har känts genom hela processen och det var helt avgörande för mig. Nu ser jag fram emot att träffa mina nya lagkamrater och börja det hårda jobbet inför säsongsstarten, säger han till KFF:s hemsida.

Nwakali beskriver sig själv som en box-till box-spelare, med bra teknik och bra skott. Det långa kontraktet med KFF motiverar han med att han vill vara i en klubb permanent nu efter flera utlåningar.

Thomas Andersson-Borstam säger att man haft koll på Nwakali en längre tid. Bland annat så fanns spelaren med i Nigerias landslag i U17-VM 2013, den turnering där Sverige tog hem bronsmedaljen. Nigeria vann mästerskapet.

– Chidiebere är en spelare som vi följt under en längre tid. Han hämtades som 18-åring till Manchester City och har de senaste åren varit utlånad till olika klubbar med bland annat spel i Norge, där han gjort det väldigt bra. Det är en spelare med fina kvalitéer i sitt passningsspel. Han har även ett bra skott och är en duktig bollvinnare. Det ska bli väldigt spännande att se honom i den rödvita tröjan, säger Borstam.