Foto: Bildbyrån

Chinedu Obasi är tillbaka i AIK. Förra sejouren sprack det till sist på grund av man inte kunde komma överens om villkoren. Nu får han 150 000 kronor i månadslön, enligt vad FD erfar – samma lön som han hade i Elfsborg.

Chinedu Obasi är ett av allsvenskans mest meriterade namn. Egentligen är det väl bara sådana som Markus Rosenberg och Sebastian Larsson som konkurrerar med nigerianens erfarenhet.

32-åringen som varit etablerad i Bundesliga för några år sedan har vid det här laget varit i allsvenskan i flera omgångar.
Först totalt elva mål på 19 matcher för AIK och sedan i fjol under några månader fyra på tio för Elfsborg.

Nu är han alltså tillbaka på AIK-mark och han är det mycket genom känslor. I en artikel i GT i september så hävdade han ju redan då, ”Jag står i ständig kontakt med AIK”.
Och i dag har det alltså resulterat i ännu en affär med AIK.

Men en anledning till att det inte blev något mer med Elfsborg hade också att göra med hans problem med spel på konstgräset i Borås, enligt vad FotbollDirekt erfar. Obasi har däremot hela tiden trivts i Borås och hävdas hela tiden känt ett stort engagemang från Elfsborgs ledning.

Så kom AIK till sist ännu en gång in i bilden. Och denna, till skillnad från vintern 2017, så gick det att komma överens om det ekonomiska.

Förra gången sprack det, något FD berättade om redan då.

Uppgifter gjorde då gällande att han ville ha över 200 000 i månaden. AIK:s bud låg kring 150 000.

I Elfsborg fick han emellertid just dessa pengar när han i augusti förra året skrev på ett kortare kontrakt säsongen ut.

När nu det årslånga kontraktet i AIK ligger klart så erfar FotbollDirekt att han behåller pengarna han hade i Elfsborg. Förhandlingarna har pågått på allvar sedan i mitten av förra veckan, och man kunde ganska snabbt komma överens.