Foto: Bildbyrån

Jonathan Tamimis 2018-säsong med Sundsvall var en succé – nyligen förlängde Tamimi sitt utgående kontrakt med Sundsvall, och nu låter yttebacken meddela att en flytt inom Sverige inte är intressant för honom:
– Det finns inget annat lag som intresserar mig i Sverige, säger Tamimi till ST.

Jonathan Tamimi lämnade Jönköpings Södra för Gif Sundsvall inför fjolårssäsongen. Det blev ett lyckat år för både Tamimi och Sundsvall – klubben slutade på åttonde plats, klubbens bästa placering i Allsvenskan sedan 2004. Och Tamimi gjorde sju assists på 30 matcher från en ytterbacksposition.

Kontraktet gick ut efter säsongen, men nyligen förlängde han och skrev ett avtal till och med 2021.

Nu säger Tamimi att det var ett ”naturligt val” att stanna i Giffarna – han säger att det fanns intresse från utlandet men att Sundsvall var mer intressant.

– Jag gillar hur man tänker i Sundsvall. Jag tycker mycket om Joel och Henrik och Andreas, hur de bryr sig om människan och att alla ska må bra. De sätter personen före fotbollsspelaren och det anser jag är den rätta vägen. Mår man bra utanför planen presterar man mycket bättre på planen också. Gif Sundsvall kändes som rätt väg för att ta nästa steg i livet, säger Tamimi till ST.

Själv anser han att det inte finns något annat lag i svensk fotboll som är intressant för honom:

– Det finns inte så många ställen där de tänker på det sätt som man gör i Gif Sundsvall och jag har varit väldigt rak mot Joel om det också. Det finns bara ett svenskt lag jag vill vara i och det är Gif Sundsvall. Det finns inget annat lag som intresserar mig i Sverige.