U21-serien är nu spikad – 23 lag deltar, men flera allsvenska lag säger nej till spel i årets serie. Elva av 16 allsvenska lag deltar.

Sef meddelar på sin hemsida att U21-serien nu är spikad. Precis som i fjol så kommer serien spelas som enkelserie på våren och sedan en ny enkelserie på hösten. Vinnaren i Norra och Södra serien möts sedan i U21-SM-final.

Därutöver blir en Superettan-serie i Söder, medan det inte blir någon Norra serie då antalet lag är för få. De två lägst placerade lagen i södra allsvenska serien på våren flyttas ned och spelar i Superettanserien på hösten, medan de två högst placerade lagen i Superettanserien flyttas upp till den södra allsvenska höstserien.

Totalt är det elva allsvenska lag som deltar – de fem lag som saknas är AIK, Hammarby, Sirius, Sundsvall och Östersund. Några av lagen har saknats i U21-serien de senaste åren, men Hammarby var som exempelvis med i fjol och vann hela U21-SM.

Nu har Bajen valt att kliva av då man har ett utökat samarbete med IK Frej i Superettan. I bägge de allsvenska serierna så finns Superettan-inslag; Brommapojkarna, Degerfors, Västerås och Syrianska i Norra serien, och Halmstad i Södra serien.

Sef meddelar att vårserien startar den 19 mars och höstserien drar igång 9 juli. Finalen spelas preliminärt 30 oktober. I fjol slopades den åldersbegränsning som fanns tidigare (max fem spelare äldre än 21 år) och det är upp till klubbarna själva att se till att man matchar unga spelare tillsammans med seniorspelare.

Serieindelningen nedan:

Allsvenskan, Norra serien:

AFC Eskilstuna
Djurgården
IFK Norrköping
Örebro
Degerfors
Brommapojkarna
Syrianska
Västerås

Södra serien:

Häcken
Falkenberg
Helsingborg
Elfsborg
IFK Göteborg
Kalmar
Malmö FF
Halmstad

Superettan, Södra serien:

Gais
Jönköpings Södra
Trelleborg
Varberg
Öster
IFK Värnamo
Utsikten