FotbollDirekt avslöjade i går kväll att Sirius värvar Adam Ståhl – nu bekräftar klubben själva det hela.
– Jag kände att det här var rätt steg i min karriär, så jag är jätteglad, säger Ståhl till Sirius hemsida

FotbollDirekt kunde i går avslöja att Adam Ståhl är klar för Sirius. Vi skrev i går att Ståhl är överens med Sirius om ett treårskontrakt.

Nu bekräftar Sirius värvningen på sin hemsida. Precis som FD skrev i går så är Ståhl klar på ett treårskontrakt.

– Det känns jättebra. Jag har haft ett bra snack med Ola och tränarna, de tror mycket på mig och förklarade Siriusläget för mig. Jag kände att det här var rätt steg i min karriär, så jag är jätteglad, säger Adam Ståhl till Sirius hemsida.

Adam Ståhl fick ett break i Superettan 2017, med Norrby. Han gjorde 16 poäng (7+9) den säsongen. Han flyttade till turkiska Kardemir Karabukspor i fjol, men kom i somras tillbaka till Sverige – ett kontrakt med Dalkurd för säsongen ut.

Nu stannar han alltså i Allsvenskan och i Uppsala. Sirius sportchef Ola Andersson berättar om värvningen – Adam Ståhl har under karriären mest varit yttermittfältare men nu skolas han om till anfallare. Sirius har letat en ny anfallare efter att Moses Ogbu lämnat.

– Vi har letat efter en särskild profil, och Adam är en spännande spelare i en bra ålder. En forward som både kan kombinera framför en backlinje men också är väldigt rapp i djupled, och det är det vi har sökt. Vi har haft honom på vår radar tidigare men inte haft möjlighet att ta hit honom. Nu har han byggt på sig ytterligare erfarenhet med spel i Turkiet och i allsvenskan, och det ska bli väldigt spännande att jobba med honom framöver, säger Ola Andersson till Sirius hemsida.