Foto: Bildbyrån

Det var i fredags som det blev officiellt att Kerim Mrabti lämnar Djurgården. Nästa anhalt blir Birmingham i Championship. Sportchef Bosse Andersson gör ingen hemlighet i att det är ett sportsligt tapp för Stockholmsklubben.
– Det är givetvis tungt, han har varit hos oss i fyra år. Klart jag hoppas att han kommer tillbaka till oss en dag, säger Andersson till FotbollDirekt.se. 

Till sist kom beskedet att Kerim Mrabti lämnar Djurgården som Bosman. Anfallaren kritade i fredags på ett kontrakt med Birmingham fram till sommaren 2020 och därmed har Stockholmsklubben mist en av sina viktigaste spelare som de haft under flera års tid.

– Det är givetvis tungt. Han har varit hos oss i fyra år och vi har hela tiden haft en bra dialog. Kerim har velat bli proffs i en bra liga i ett bra land. Jag är väldigt glad att han blivit klar för Birmingham, det är inga hard feelings alls. Kerim är en fantastisk kille och han har fantastisk under åren som han varit hos oss. Det är bara att önska lycka till, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Tror du att den engelska andraligan passar Mrabti?

– Ja. Championship är ju en tuff liga med många bra lag – och många tuffa matcher! Men Kerim är en kreativ spelare och han har velat till Championship. Det är kul att får den chansen nu och jag tror definitivt att han kommer lyckas där, konstaterar Andersson som gärna ser Mrabti återvända till Dif i framtiden.

– Vi trivs med Kerim och det är klart man hoppas att han kommer tillbaka till oss en dag, till klubben som betytt väldigt mycket för hans utveckling.

Med den släpande anfallaren borta behöver Djurgården förstärka på den positionen och i går skrev SVT att Astrit Ajdarevic bara är detaljer från att krita på för Blåränderna. Så pass nära är det dock inte, hävdar Andersson.

– Nej, det kanske inte riktigt är så som det nu skrivits i media.

Så det är inte så att ni kommer presentera Ajdarevic vilken sekund som helst?

– Haha nej, det kan jag väl inte påstå direkt…

En spelare som däremot nyligen blev officiellt klar för Djurgården är Mohamed Buya Turay på lån från belgiska Sint-Truidense. Den 23-åriga anfallaren har visat framfötterna på Djurgårdens träningar och den forne målkungen i AFC Eskilstuna och Dalkurd kan bli en potentiell skyttekung i allsvenskan i år – det tror i alla fall Bosse Andersson.

– Absolut. Han är jätteduktig och det vet vi om. Han har längtat efter att spela här så det är klart att vi har stora förhoppningar vad gäller Buya i Djurgården.

Är tanken att Buya Turay och Aliou Badji ska spela tillsammans i anfallet?

– Ja absolut… eller ja, det får vi se. Vi har många bra spelare i truppen och det är inte jag som tar ut startelvan.