• Publicerat 20 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Aliou Badji kunde ha blivit Djurgårdens dyraste försäljning någonsin, men senegalesen tackade tidigare i januari nej till ett 50-miljonersbud från Kina. Det har gjort att Djurgården säger nej till bud från Frankrike på omkring 25-30 miljoner kronor – något som får FD:s krönikör Magnus Österberg att reagera.
– Det är gambling av Djurgården att säga nej till så mycket pengar, utbrister han under söndagskvällen
.

Drygt 50 miljoner kronor. Ja det kunde Djurgården ha cashat in på Aliou Badji när kinesiska Hebai China Fortune kom med monsterbudet tidigare i januari.

Senegalesen stod dock på sig och tackade nej – han vill inte till Kina utan stanna i Europa. Badji är fransktalande och stora bud på omkring 25-30 miljoner kronor har kommit till Djurgården från minst två franska klubbar – men då har i stället Djurgården gett kalla handen. Riskabelt, anser FD:s krönikör Magnus Österberg.

– Badji gjorde en fantastiskt bra höst, det är ju det som dragit upp hans pris. Kommer han klara av att göra ett lika bra 2019? Om han inte gör det kommer priset att droppa – inte minst med tanke på att han då bara kommer ha ett år kvar på kontraktet efter nästa säsong. Det här är en jäkla svår sits för Djurgården och jag tycker att det är gambling att säga nej till så mycket pengar, säger Österberg och fortsätter:

LÄS: TONAR NER KRING DIF-AKTUELLE STJÄRNAN 

– 25-30 miljoner är ett väldigt bra bud, men sedan ska man komma ihåg att Djurgården numera har en mycket bra ekonomi och därmed måste de inte sälja. Men för att bara ha gjort en bra höst är 30 miljoner för Badji så klart oerhört bra… Däremot gillar jag verkligen Badjis tanke att inte dra till Kina trots pengarna – just för sin karriärs skull. Ett ovanligt klokt beslut!

Om du varit sportchef i Djurgården, hade du då sagt ja eller nej till de franska buden?

– Haha, för 30 miljoner hade jag sålt honom! Som sagt, det är ett väldigt bra bud. Fortsätter han att måla i var och varannan match i vår kommer ju värdet öka ännu mer så den möjligheten finns ju, men som jag sa innan tycker jag detta är en chansning av Djurgården! Det kommer ju krävas leverans från Badji under våren för att de ska kunna sälja honom för stora pengar i sommar – för efter nästa säsong är det som sagt bara ett år kvar på kontraktet. Jag kan dock förstå Djurgården att de inte vill sälja Badji. Han var ändå deras bästa målskytt i fjol och lagets anfallsuppsättning haltar redan, så det är klart att det är värt massor att behålla honom!