Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt har tidigare avslöjat AIK:s intresse för Bundesligasvensken Branimir Hrgota – men nu får svenska mästarna konkurrens. Enligt vad FD erfar är den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb sugna på Frankfurts anfallare.

Det var den 10 december som FotbollDirekt avslöjade att AIK visar intresse för svenske Branimir Hrgota, som blott 19-åring lämnade Jönköpings Södra för Borussia Mönchengladbach sommaren 2012 och som är kvar i Bundesliga än i dag.

Fyra år senare lämnade han Mönchengladbach för Eintracht Frankfurt – även de hemmahörande i tyska högstaligan.

Mot slutet har dock den nu 26-åriga anfallaren haft det motigt och speltiden har varit knapp. En flytt till AIK skulle därför kunna få anfallaren att komma igång ordentligt igen.

Nu får dock svenska mästarna konkurrens. Enligt vad FotbollDirekt erfar vill den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb locka till sig Hrgota – vars kontrakt med Frankfurt löper ut till sommaren.

AIK var ju som bekant även intresserat av Sead Haksabanovic – men där West Ham-spelaren i veckan i stället hamnade hos IFK Norrköping på lån.

För Hrgota vore en flytt till Dinamo Zagreb en triumf. Anfallaren har själv rötter i Kroatien och huvudstadsklubben har gjort succé i årets Europa League där de vann sin grupp  före Fenerbahce och nu drabbar samman med Viktoria Plzeň i sextondelsfinal.