• Publicerat 19 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK imponerade inte mot Vasalund och vann med 1-0 efter ett sent segermål. FD:s reporter Casper Nordqvist fanns på plats i kylan på Skytteholm och ger nedan sina tankar om drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER VASALUND – AIK 0-1

Din bild av första halvlek?

– Tja, visst borde AIK med massa stora namn i elvan lämnat banan i ledning, inte minst efter Stefan Silvas jättechans där han brände från bara några meter då han sköt över. Trots namn som Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu och Tarik Elyounoussi stod det 0-0 i halvtid – och det är ju faktiskt svagt, oavsett om det är första träningsmatchen för säsongen eller inte!

Ett helt nytt AIK på planen i andra?

– Ja, om man ser till spelarna ja – för det var ju inte så att det glimrade om de svartgula aktörerna i andra halvlek heller. Det är dock inte så konstigt då tränaren Rikard Norling bytte ut hela nio spelare i paus för att göra plats åt ett flertal juniorer. Joel Ekstrand och Panos Dimitriadis utgjorde nu stommen mot Vasalund i andra halvlek.

Du pratade med Joel Ekstrand efteråt. Vad tror du om honom i år?

– Att Ekstrand är som ett jättebra nyförvärv för AIK! Med Alexander Milosevic som ett osäkert kort och Jesper Nyholm skadad är ju känslan att den tidigare Udinese- och Watford-mittbacken nu tar klivet in i AIK-elvan – och han har ju kvaliteter som ska göra honom till en av seriens bästa försvarsspelare. Eller ja, så länge han är frisk det vill säga – vilket ju var det han inte var i fjol vilket gjorde att han missade hela säsongen. Med Ekstrand hundra procent igen kan detta bli hur bra som helst för AIK!

Vilka imponerade i AIK?

– Robin Jansson fortsätter att ta kliv. Tog för sig ordentligt i dag och visar en större pondus än i fjol. Den där januariturnén verkar gjort försvararen gott! Sedan var det skoj att se Bilal Hussein i den andra halvleken. Inte bara för att det var han som vackert sköt matchens enda mål i den 83:e minuten – utan för att han hela tiden försökte vara kreativ och ville ständigt uträtta något framåt. Där har AIK något spännande!

Till sist, något annat du tar med dig från Skytteholm?

– Att Sebastian Larsson lirade i kortärmat! Det var ju OTROLIGT kallt i Solna, men ändå envisades AIK-kaptenen för dagen att köra i t-shirt. ”Typiskt honom att vilja vara så jävla brittisk och hård”, konstaterade Ekstrand för mig efteråt.