• Publicerat 18 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Göteborg skulle agera mellanhand i samband med projektet ”Planer för framtiden”, där fotbollsplaner i förorten skulle anläggas. Det slutade istället med att Blåvitt hamnade i pressad situation.
–  I det här fallet tycker jag att IFK har varit lite nonchalanta, säger byggföretagets ägare Hans Andersson till Göteborgs-Posten.

Blåvitt lanserade sommaren 2017 ett projekt i samband med klubbens CSR-arbete (arbete som syftar till ett företags samhällsansvar) som fick namnet ”Planer för framtiden”. Det gick ut på att klubben i ett samarbete med Johan Cruyff Foundation skulle anlägga tre fotbollsplaner runt om i de mest utsatta delarna av Göteborg. Vart pengarna skulle komma ifrån? Enbart sponsorer.

En av planerna är nu inviga och i går invägdes ytterligare en fotbollsplan. Men det var länge osäkert om invigningen av den nya planen verkligen skulle bli av. Bolaget som fixade i ordning planen fick nämligen inte betalt för sitt arbete förrän i torsdags, rapporterar Göteborgs-Posten.

För GP berättar byggbolagets ägare Hans Andersson att man skickat ut flera kallelser till Blåvitt, men att det alltså dröjde så långt som till torsdags innan betalningen kom, fem månader efter utsatt tid.

– Vi var tvungna att sätta ned foten. Annars hade våra revisorer börjat undra och fått sätta upp det som osäker fordran i bokslutet, säger Hans Andersson till tidningen.

Enligt GP uppgicks Blåvitts totala skuld till byggföretaget till 2,3 miljoner vid årsskiftet. Hädanefter kommer bolaget kräva en förskottsbetalning från Göteborg.

– Jag har själv varit i idrotten. Jag var i Frölunda när vi kokade soppa på en spik. I det här fallet tycker jag att IFK har varit lite nonchalanta. Vi har ingen lust att jaga folk och klubbar i sex, sju månader. Så mycket pengar jag har gett bort till idrotten, det får vara bra snart, säger han och hävdar att man ”jagat dem med blåslampa”.

Max Markusson, klubbdirektör i IFK Göteborg säger så här om ärendet.

– Hela projektet ska ju vara finansierat genom samarbeten och bidrag och egentligen bara drivas genom vårt system. I detta så har vi haft lite missflyt med när bidragen trillar in kontra betalningarna. Dock så har vi hela tiden haft en bra dialog med alla inblandade.