• Publicerat 18 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kalmar FF fortsätter på den inslagna vägen – klubben gör ytterligare en brassevärvning. Mittfältaren Rafael Gimenes da Silva har skrivit på ett fyraårskontrakt med föreningen.
– Sverige är en bra marknad och jag blev jätteglad när Kalmar FF tog kontakt och jag accepterade direkt. Jag är mycket glad, säger spelaren till klubbens hemsida.

Rafael Gimenes da Silva, som går under smeknamnet Rafinha, är Kalmar FF:s senaste förstärkning. Spelaren kommer närmast från en sejour i Madureira Esporte Club och har nu alltså skrivit på för Kalmar. Kontrakt ska vara på fyra år och sträcker sig därmed till år 2022.

Rafinha gläder sig över det faktum att han nu kommer att få chansen att visa upp sig i allsvenskan.

– Det är en unik möjlighet. Sverige är en bra marknad och jag blev jätteglad när Kalmar FF tog kontakt och jag accepterade direkt. Jag är mycket glad, säger han till klubbens hemsida.

Mittfältaren har fostrats i den brasilianska klubben Fluminense och var bland annat med och vann ligan med laget 2012.

– Jag gjorde hela min ungdomsfotboll i Fluminense. Där lärde jag mig många saker, inte bara inom fotboll utan även utanför. Jag vann många titlar där som ungdomsspelare och även som professionell spelare i klubben där jag var med och vann Serie A och blev brasiliansk mästare 2012. Samma år vann vi också Rio de Janeiros Stadsmästerskap. Efter Fluminense har jag spelat i andra klubbar där jag fått mycket erfarenhet och idag är jag här i Kalmar FF.