AIK släpper i väg Nicolas Stefanelli till Anorthosis Famagusta FC på Cypern. Nu ligger en ny lösning klar kring ett namn AIK in i det längsta inte velat släppa i väg.

AIK tog Stefanelli från Argentina i en övergång som bara den var i tiomiljonersklassen. Ja, en storaffär och det finns bilder från förhandlingarna nere i Buenos Aires när det hände från AIK:s egen tv. Intensiva förhandlingarna som pågick.
Men den sympatiske 24-åringen har ännu så länge inte slagit igenom, även om han bitvis visat vilken hög klass han har i sig.
Men alltså vare sig ett fiasko eller succé.

Nu står det klart att AIK tänker om och släpper i väg ett namn man tidigare inte sagt sig vilja låna ut.
Utlånad över 2019:
– Nicolás är rekryterad i kategorin spelare där planen är att efter utveckling säljas vidare med en tydlig ekonomisk vinst för AIK Fotboll. Individuellt blev inte 2018 vad vi hoppades på för Nicolás och därför lånas han nu ut till en miljö som vi bedömer är rätt för att fullfölja ursprungsidén, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsidan.

Stefanelli själv verkar förväntansfull över att få komma till en meriterad klubb på Cypern.

– Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare och där är speltid en stor och viktig del för min utveckling. Därför är utlåningen ett bra alternativ för mig i detta läge, säger Nicolás Stefanelli.

I dag börjar det närma sig två år sedan argentinaren kom till AIK. Hur han hämtades  från Club Social y Deportivo Defensa y Justicia. Det kontraktet gäller ännu till i december 2020.

I nuläget har han gjort 44 matcher, 27 starts och 17+5 i poäng.

Anorthosis Famagusta FC har har tagit hem den cypriotiska ligan 13 gånger och har spelat i Europa mängder av gånger. Bland annat gruppspelet Champions League 2008 där man slog Panathinaikos och tog poäng av så väl Inter som Werder Bremen..