Örebro SK vinner dragkampen om P17-landslagets lagkapten Dennis Collander. 

Blott 16 år gammal har Collander varit en given startspelare i division 2-klubben Skiljebo den gångna säsongen.

Nu får han sin belöning.

På torsdagseftermiddagen går Örebro SK ut med att man signerat ett treårsavtal med den unge mittfältstalangen – som är kapten i P17-landslaget.

– Dennis är en spelare som många allsvenska klubbar har haft ögonen på och vi är otroligt nöjda att han valt ÖSK som sin nya klubb. Han är en stark karaktär med mycket fina fotbollsegenskaper, fysisk stark dynamisk mittfältare som trots sin ringa ålder redan har visat att han tar ansvar och bidrar med det han är bra på. Jag ser fram emot att se honom utvecklas i vår A-trupp med målet att bli en startspelare i första hand, han är en framtida A-landslagsspelare för Sverige! Vi hälsar honom varmt välkommen till Örebro, säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll.

– Det känns riktigt bra att vara här. Jag har redan hunnit träna en hel del med laget och känner att jag utvecklas varje träning. Det känns också som att detta är rätt steg i min karriär att skriva på för en klubb som ÖSK och jag ser fram emot den kommande säsongen, säger Dennis Collander.