Foto: Bildbyrån

Arian Kabashi lämnar Elfsborg för Gais – det blev känt under gårdagen. Den unge anfallaren lånas ut för att få speltid.
– Vi stämde av jag och Jimmy Thelin, vad som var bäst för mig och vad som var bäst för Elfsborg. Vi landade båda i att jag skulle testa vingarna, att det skulle vara nyttigt för mig men även för Elfsborg, säger Kabashi till FotbollDirekt.se.

Arian Kabashi kom upp i Elfsborgs a-trupp inför förra säsongen. Det blev fem allsvenska inhopp under 2018 för den unge anfallaren under hans första riktiga a-lagssäsong.

Nu lånas han ut – FD avslöjade i lördags att det blir en utlåning från Elfsborg till Gais under vårsäsongen.

I går blev det officiellt och Kabashi gjorde även sin första träning med laget under gårdagen.

– Det känns väldigt bra, Gais är en fin förening, det fina grabbar och bra fotbollsspelare i laget. Jag har fått en bra ”vibe”, allt är hur bra som helst, säger Kabashi till FotbollDirekt.se.

– Jag kommer spela där i vår och så får vi ta en diskussion. Det är tre parter; Elfsborg, Gais och jag, som ska komma överens efter det. Vi börjar med ett halvår och så tar vi en diskussion efter det.

Kabashi berättar att en utlåning varit på tapeten en längre tid. Däremot var det ganska nyligen som Gais hörde av sig.

– Vi stämde av jag och Jimmy (Thelin, Elfsborgs tränare) efter säsongen, gick igenom vad som var bäst för mig och vad som var bäst för Elfsborg. Vi landade båda i att jag skulle testa vingarna, att det skulle vara nyttigt för mig men även för Elfsborg. Om man skulle göra det bra här så kan man komma tillbaka och göra det bra och bidra i Elfsborg. Men nu är jag här och ska göra allt jag kan för att göra Gais bättre.

– Det kändes rätt när jag fick höra om deras intresse. Jag har alltid haft ett gott öga till Gais. Jag visste vem Bosko (Orovic, Gais tränare) var, och känner till hans fotbollsfilosofi väl. Så det var egentligen det som var anledningen, jag behövde speltid men samtidigt som man vill ha speltid så lockades man också av deras sätt att spela.

– Sedan, oavsett var man är, så måste man förtjäna speltid. Jag vill försöka bli bättre för varje dag som går, försöka göra Gais bättre som lag och hjälpa dem ta sig upp dit de hör hemma.

Gais gjorde ett bra gruppspel i svenska cupen i fjol, när man gick vidare från en grupp där just Elfsborg men även Hammarby ingick. Det gick sedan tyngre under säsongen i Superettan, men Kabashi har stark tro på laget – Gais är klart för årets gruppspel i cupen och då är det Örebro och IFK Göteborg från Allsvenskan som väntar i gruppen.

Derbyt mot Blåvitt är utsålt och hajpat på förhand:

– Ja, det ska bli jäkligt kul. En rolig inledning på tävlingssäsongen för oss. Man får möta två bra allsvenska lag, och det är klart att derbyt blir spännande. Bra för oss att få mäta oss med dem så här tidigt. Gör vi det bra i träningsmatcherna och i cupen på försäsongen så får vi en bra start på säsongen.