FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg här om varför han tror att Malmö FF än så länge inte agerat på transfermarknaden.
– Rätt att avvakta. Malmö känner att man har en tillräckligt bra trupp men att om Bachirou försvinner tror jag man känner, ”då måste vi agera”, säger Österberg.

Inga affärer ännu för ett Malmö FF som så sent som i dag redovisat ett eget kapital på 500 000 000.
För första gången i allsvenskans historia sitter en klubb på ett eget kapital som överstiger en halv miljard kronor. Och det är Malmö FF som har lyckats med en bedrift som egentligen bara FCK i Skandinavien kan mäta sig med.

Men ännu så här långt ett par veckor in på detta fönster så saknas alltså en ny MFF-affär, skåningar som ju inte minst går mot ett enormt dubbelmöte med Chelsea i Europa League om ganska precis en månad.
– Men jag anser inte att Malmö FF ska förstärka enbart för dessa matcher. De må vara stora men det är enbart ett dubbelmöte och det ska inte vara realistiskt att kunna gå vidare mot ett sådant motstånd, så jag tror verkligen inte MFF-ledningen jagar enskilda större namn enbart för detta, säger Magnus Österberg för FotbollDirekt.se.

LÄS: HÄR ÄR FÖRSTA BUDET PÅ MFF-STJÄRNAN

– Alltså Malmö vet ju att man kan agera på en given signal. Man kan liksom det med 500 miljoner. Så jag är inte det minsta förvånad att nyförvärv dröjt. Jag tycker man ska komma i håg att Malmö har ett vinnande lag, en vinnande trupp. Det är det här materialet som har tagit MFF till slutspel i Europa League.

Men det finns förstås situationer som kommer att göra så att MFF kan stå tillbaka längre. Som om Fouad Bachirou nu försvinner.
Nämns ju bland annat som högaktuell för MLS.

– Jag tror ju som sagt att Malmö känner att om Bachirou försvinner, ”Då måste vi agera”. Och jag kan ju bara hålla med. Problemet är att man kommer inte hitta hans spelartyp här hemma. Det finns för mig stilmässigt ingen som Bachirou just nu här hemma i allsvenskan, inte som han spelade under hösten.
– Sedan är det klart att jag känner att Malmö behöver fler försvarsalternativ. Dels så är ett namn som Franz kanske på väg bort men överhuvudtaget lite ytterligare spets och bredd där.
– Men mest ser jag det som ett sundhetstecken att Malmö FF inte rustat i väg och gjort affärer. Kom i håg att man slutade säsongen som vinnare. Det spelar ingen roll om det händer saker i Stockholm som är spännande. Som exempelvis i Djurgården och Hammarby m å s t e ju förstärka som det utvecklas där. Det behöver inte Malmö så här långt.

– Jag tror Malmö är v ä l d i g t noga också. Oavsett är man det. Namnen man tar nu ska kännas extremt rätt. man har råd så väl ekonomiskt som sportsligt att vara kräsna, mer än vanligt.

– 500 miljoner i resurser är ju vansinnigt bra med allsvenska mått mätt. Sådant gör intryck men ännu större intryck på mig gör att man inte direkt sätter sprätt på en massa pengar utan utstrålar trygghet och inte nyrikt sprider pengar omkring sig.